Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zima se v Sedlčanech již hlásí o slovo

18. 8. 2015

SEDLČANY – Ještě minulou sobotu bylo vcelku normální zahlédnout v útrobách sedlčanského zimního stadionu na světelném ukazateli teplotu +26 stupňů Celsia. To však následující den přestalo platit, od nedělního večera už naplno běží mrazící kompresory. Aby také ne, vždyť již odstartovala v kryté hale devátá a celkově jedenáctá zimní sezona. Zatím jen pro zaměstnance stadionu, kteří nejprve museli vyčistit a zamést betonovou plochu a spustit nezbytné namrazení podkladové desky. Od úterka pak začali s prvními nástřiky tak, aby do konce pracovního týdne byl led kompletně připravený na téměř osmiměsíční dennodenní provoz.

 

„Všemu tomu předcházely čtyři měsíce prací nejen na údržbě zařízeních stadionu, ale také patřičné kontroly a revize. Od nové sezóny máme k dispozici z berounského zimáku zakoupenou druhou akumulátorovou rolbu, která je typově i rokem výroby shodná s tou, jenž náš zimní stadion vlastní od sezony 2009/2010. Nutný nákup záložní rolby se  vyplatil, stála totiž jen desetinu ceny rolby nové. Ani náklady na vlastními silami provedenou ‚generálku‘ zakoupené berounské rolby nebyly vysoké. Rovnaly se přibližně ceně městem prodané vysloužilé rolby s benzinovým motorem. Počítáme s tím, že obě rolby, které splňují nejpřísnější ekologické normy, budeme rovnoměrně nasazovat na úpravu ledové plochy,“ řekl vedoucí zimního stadionu František Kadleček.

 

Jako první vyjedou na led v sobotu dopoledne Huroni z Vršovic, hned po nich mužstva žáků, dorostenců i mužů Tatranu. V neděli odpoledne je na programu první veřejné bruslení, tradičně opět zdarma. S nedělním večerem začne na sedlčanském ledě týdenní soustředění ženského ligového týmu HC Kobra Praha. Hobby turnaj o pohár starosty města Sedlčan odstartuje svůj 11.  ročník v sobotu 5. září. „Stejně jako loni je do něj přihlášeno 28 mužstev, úvodní hrací systém dvou základních skupin zůstává zachován. V odpoledním zahajovacím utkání se 5.9. střetne vítěz poháru ze sezony 2014/2015 River Boys Zvírotice s týmem Domino,“ upřesnil František Kadleček.

 

Zdroj: Sedlčanský kurýr