Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár: Na programu jsou už jen finále

7. 4. 2015

SEDLČANY – Jubilejní 10. ročník hokejového Hobby turnaje se už brzy stane minulostí. Od pátku 3. do neděle 5. dubna se na sedlčanském zimním stadionu hrály semifinálové zápasy všech čtyř výkonnostních lig turnajového ročníku 2014/2015. Již v pátek večer tak byly známy první finalisté 3. a 4. ligy. Na své finálové soupeře si však tým Draci, který porazil v semifinále 4. ligy Tučňáky 3:1 a ve 3. lize Domino, které zvítězilo nad Miličínem 4:3, musely počkat do soboty. Po sobotním večeru už bylo jasné, že ve středu 8. dubna od 18.30 hod. proti sobě nastoupí ve finále 4. ligy týmy Draci a Novit Neveklov, který v sobotu porazil sedlčanské Medvědy 11:5. Finálovým soupeřem Domina se po sobotní výhře 7:1 nad AHC Nový Knín staly Dublovice. Finále 3. ligy se hraje ve čtvrtek 9. dubna též od půl sedmé večer.

 

Neděle 5. dubna pak definitivně rozhodla také o finalistech 1. a 2. ligy. První finalista 2. ligy byl přitom už znám v sobotu, kdy Stará garda Štětkovice porazila SK Votice 4:2. O finálovém soupeři Štětkovic rozhodl nedělní zápas mezi mužstvy Čerti Křepenice a Huroni Vršovice. Úspěšnější v tomto střetnutí byl tým Huronů, který zvítězil 4:3. Nedělní večer pak patřil dvěma semifinálovým zápasům prvoligových mužstev. Nejprve si finálovou účast v 10. ročníku poháru zajistil favorizovaný tým River Boys Zvírotice, když porazil mužstvo Bubák Chlum přesvědčivě 7:3.  V posledním semifinálovém utkání pak porazilo mužstvo Genemusic tým Kačeři Příčovy 7:6.

 

Finálový zápas 2. ligy Huroni Vršovice vs. Stará garda Štětkovice je na programu v pátek 10. dubna od 18.30 hodin. 10. ročník turnaje uzavře závěrečné utkání mezi týmy Genemusic a River Boys Zvírotice, to se hraje v sobotu 11. dubna od 16 hodin. Obě mužstva doposud získala v desetileté historii Pohár starosty města jednou. Genemusic v minulém ročníku 2013/2014, Boys Zvírotice pak o rok dříve v sezoně 2012/2013. Součástí finálového zápasu bude o první přestávce předání pohárů nejslušnějšímu mužstvu a nejproduktivnějšímu hráči jubilejního ročníku hokejového hobby turnaje. Ve druhé přestávce pak proběhne slosování vstupenek ze všech play-off zápasů, na divácké vítěze čekají přívěsný vozík za auto, dárkový koš a poukázka na nákup zboží.

Zdroj: Sedlčanský kurýr