Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězem 10. ročníku je mužstvo Zvírotic

12. 4. 2015

SEDLČANY – Jubilejní desátý ročník sportovně-rekreačního hobby turnaje v ledním hokeji se stal v sobotu 11. dubna v podvečer minulostí. Ještě předtím se však před průměrně zaplněnou halou sedlčanského zimního stadionu hrálo finálové utkání 1. turnajové ligy mezi nejlepším týmem v základní části mužstvem River Boys Zvírotce a loňským vítězem a obhájcem poháru týmem Genemusic. V něm zvítězili hokejisté Zvírotic 8:7 (3:1, 1:3, 4:3) a stali se tak historicky podruhé celkovými vítězi 1. ligy sedlčanského hobby turnaje a zároveň držiteli putovního poháru starosty města Sedlčan.

 

pohar-2015_foto-havel.jpg

 

V dramatickém utkání měli v první třetině jasně navrch hokejisté Zvírotic, kteří šli do vedení už v 2. minutě zápasu. Za dalších čtrnáct minut svítil na ukazateli skóre stav 3:0. Dvě minuty před sirénou snížil Genemusic na 3:1. Druhá třetina naopak vyšla lépe týmu Genemusic, jenž v rozmezí třech minut srovnal skóre na 3:3. V 37. minutě šli opět do vedení hokejisté Zvírotic, jejich vedení však trvalo jen do 39. minuty, kdy Genemusic srovnal stav na 4:4. Tímto nerozhodným stavem druhá třetina finálového utkání také skončila.

 

Závěrečná třetina pak nabídla přibližně půl druhé stovce diváků dramatickou podívanou, v níž se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu. Nejprve Zvírotice v 43. minutě zvýšily na 5:4, o minutu později Genemusic srovnal na 5:5. V 46. minutě šly Zvírotice znovu do vedení, aby o další čtyři minuty zvýšily náskok na rozdíl dvou branek. Utkání vrcholilo v posledních osmi minutách, kdy v 52. minutě nejprve Genemusic snížil na rozdíl jedné branky. Ve strhujícím závěru nejprve v 58. minutě Zvírotice znovu odskočily na rozdíl dvou gólů a konečnou tečku za utkáním byl gól týmu Genemusic 11 vteřin před koncem.

 

Zdroj: Sedlčanský kurýr