Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komise Staré gardě anulovala výsledky

19. 11. 2014

SEDLČANY – Desátý ročník Hobby turnaje má za sebou od svého zahájení 6. září hodně přes stovku odehraných zápasů. Skupinu A zatím suverénně vede mužstvo River Boys Zvírotice, které dosud neokusilo hořkost porážky. O tři body méně a o utkání více pak má minulý vítěz turnaje, mužstvo Genemusic. Skupina B je na svém čele vyrovnanější, po devíti odehraných utkáních ji dominují dva týmy z Nového Knína: AHC a Ševci s jednou prohrou na svém kontě. Také tato skupina má mužstvo, které ještě neprohrálo. Je jím Domino, jenže čtyři remízy jej v průběžné tabulce řadí až za oba novoknínské týmy.

 

Hodně velkým překvapením ve skupině A je však až poslední místo finalisty 9. ročníku – mužstva Stará garda Štětkovice. Svým způsobem si za to může samo, neboť Pohárová komise v její soupisce shledala vážné nedostatky. Jednání pohárové komise proběhlo o státním svátku 17. listopadu, verdikt byl nakonec jasný: „Výsledky mužstva SG Štětkovice jsou zpětně kontumovány za období od počátku turnaje do 9.11.2014 včetně.  Mužstvu SG Štětkovice se ukládá pokuta ve výši 1000,- Kč, splatná do začátku nejbližšího dalšího utkání.“

 

Jak vyplývá ze zápisu jednání komise, důvodem všech těchto sankcí bylo porušení pravidel turnaje. Každé mužstvo totiž může mít podle propozic ve svém týmu jen dva hráče do čtyřiceti let, kteří dříve hrávali  krajské a vyšší soutěže ČSLH, takzvané V hráče). Původně měly SG Štětkovice v turnajové soupisce dva takovéto hráče, později u jednoho výkonnostní údaje vymazaly a přidaly na soupisku de facto třetího hokejistu se  statutem V, což není v souladu s turnajovými pravidly.

Zdroj: Sedlčanský kurýr