Jdi na obsah Jdi na menu
 


První bully hobby poháru padne 7. září

22. 7. 2013

 SEDLČANY – Pořadatelé sedlčanského hobby turnaje hokejistů o pohár starosty města připravili pro nový ročník 2013/2014 změnu hracího systému. Celková koncepce další podoby turnaje doznala v 9. ročníku určitých změn, jejichž cílem by mělo být turnaj trochu vrátit zpět z úrovně výkonnostní, kam se postupem času dostal, opět do roviny sportovně rekreační, čili hobby soutěže. Letos se turnaje účastní 31 mužstev, jeho základní část budou hrát všechna mužstva ve dvou skupinách společně.  Až po výsledcích vzájemných utkání se teprve mužstva rozdělí poprvé místo do třech, hned do čtyřech výkonnostních lig.

 

„Byli jsme si vědomi, že zpřísněním startu některých bývalých výkonnostních hráčů způsobíme některým mužstvům docela citelné zásahy do soupisek. Ovšem věřili jsme tomu, že změny pochopí, sportovně uznají jejich potřebnost a na turnaj nezanevřou. S radostí konstatujeme a velice oceňujeme, že i nejvíc takto ‚postižená‘ mužstva u nás pokračují a že nové podmínky startu se tedy staly limitními jen pro dvě mužstva – Delikomat, potýkající se s nedostatkem hráčů již v minulém ročníku a Matadores. Samozřejmě i těmto mužstvům za jejich dosavadní účinkování v turnaji patří dík,“ uvedl Jaroslav Rebec, člen pohárové komise sedlčanského hobby turnaje.

 

Před koncem minulého ročníku ohlásilo ukončení činnosti mužstvo Blackmilk Sedlčany  a pro následující sezonu odhlásilo účast z turnaje mužstvo SK Cetos Příbram. Naopak o turnaj projevila zájem mužstva nová – Huroni Vršovice, jejichž základ budou tvořit bývalí hráči mužstva Blackmilk a zcela nové mužstvo Rybníkáři. „Nasazení mužstev je dáno jejich výkonností v minulém ročníku s tím, že z výše uvedených důvodů jsou Huroni nasazeni jako přímí pokračovatelé mužstva Blackmilk a Rybníkáři jako mužstvo s pořadovým číslem 31. Celkově by se tedy mělo v turnaji odehrát 378 utkání, první bully letošního devátého ročníku Hobby turnaje padne na zimním stadionu v Sedlčanech 7. září,“ dodal Jaroslav Rebec.

 

Zdroj: Sedlčanský kurýr