Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení hokejové sezóny 2012/2013

2. 5. 2013
 Přišlo konečně jaro… dunění mantinelů na zimním stadionu v Sedlčanech v sobotu 13. dubna v 19:30, utichlo…  
 
Skončil dlouhodobý hokejový turnaj „O pohár starosty města Sedlčan“, který trval bez mála 8 měsíců, zúčastnilo se ho 33 týmů  a bylo odehráno 378 utkání.
Hokejisté HC River Boys Zvírotice dokázali získat jak Prezidentský pohár za 1. místo v základní části 1. ligy (Na pověry už nevěříme, pohár jsme převzali), tak Pohár starosty města Sedlčan za vítězství v PLAY OFF (Napočtvrté to vyšlo!). Radost hráčů i diváků byla nesmírná, cesta k zisku poháru, ale nebyla tak snadná, jak hovoří výsledky:
 
Čtvrtfinále HC River Boys - DSK Daleké Dušníky 2:0, 13:2
Semifinále HC River Boys - Delikomat 6:1, 8:2
Finále HC River Boys - HC Rožmitál pod Třemšínem 5:2
 
O získání tzv. Prezidentského poháru de facto rozhodla až mini tabulka 3 týmů, které dosáhly stejného počtu bodů. 30 bodů měly také týmy SG Štetkovice a HC Genemusic.
Tým měl stabilní formu, od konce října loňského roku do 13. dubna 2013 neprohrál ani jedno utkání (dokonce neztratil ani bod). Samozřejmě do tohoto hodnocení nepočítám nešťastnou kontumaci s HC Delikomat.
 

2013-04-13-pohary.jpg

 
Co přispělo k výše uvedenému úspěchu?
 
1)  Disciplína v docházce hráčů na utkání, a to po celou dlouhou sezónu (od  září 2012 do dubna 2013). Průměrná účast byla 13,09 hráčů na zápas. Oproti většině soupeřů neklesl nikdy počet hráčů pod deset, pro finálové utkání jsme měli k dispozici všech 19 hráčů (2 brankáře, 6 obránců, 11 útočníků). Ještě bych rád zmínil Honzu Řandu a Petra Tylicha, kteří měli docházku 100%, tedy odehráli všech 23 utkání.
 
2)  Spolehlivý brankář Dušan Matějka, a to v docházce i ve výkonech. V celé soutěži měl nejméně obdržených branek, průměr 1,8 na utkání, v play off dokonce jen 1,4 na utkání a za celou soutěž 5 vychytaných nul. V době jeho zranění si zachytal též Václav Terš, rovněž nezklamal.
 
3)  Nejlepší obrana v soutěži, obranu „umí“ 8 hráčů, 4 z nich hrají výborně i v útoku, na našich webových stránkách je máme označené „univerzálové“ a v profilech O,Ú. V 18 utkáních základní části obdržela jen 36 branek, v play off pak jen 7 (0+2+1+2+2).
 
 
4)  Výborní útočníci! Nebyli jsme závislí na jedincích, např. na 5 brankách ve finále se podílelo 5 různých střelců. U největších soupeřů tomu tak nebylo, SG Štětkovice byla závislá na Kahounovi, Válkovi, HC Genemusic na Danielu Svobodovi, Jeništovi, Rožmitál na Marku Zárybnickém, Delikomat na Novotném, Příčovy na Kabylovi, Dallasovi, Stars na Hlaváčkovi…). I tak bych rád vyzdvihl výkony našich nejzkušenějších forwardů Radka Kutiše, Aleše Humla a Františka Beleje. Průměrný počet vstřelených gólů činil 5 na jedno utkání, z toho v play off 7 gólů na 1 utkání! Celkové skóre jsme měli o 1 branku lepší než druhé Štětkovice.
 
 
5)  Vstřícnost hráčů, kteří nehráli v případě potřeby stáhnutí hry na 2 pětky, nevnášeli kvůli tomu do týmu negativní emoce.
 
 
6)  Charismatický trenér Pavel Tylich, svůj klid a otimismus přenášel na celý tým.
 
 
7)  Ke konci soutěže, zejména v play off, sounáležitost a podpora diváků i bývalých hráčů (společný příjezd autobusem, transparenty, neúnavné povzbuzování, oslava,…).
 
 
8)  Dobrá práce celého realizačního týmu, zejména vhodně doplněný loňský tým. Vloni jsme na soupisce postrádali hráče Kamil Benko, Lukáš Pejsar, Radek Čanda, Aleš Furch, Václav Polák, Milan Uhlík, Michal Rýdl a získali za ně obstojné náhrady: Saša Avdienko, Radek Kutiš, Lukáš Dastlík, Filip Máša a Standa Usov.
 
 
9)  Přehledně vedené a rychle aktualizované webové stránky www.riverboyszvirotice.cz (Honzou Řandou a Dušanem Matějkou).
 
 
10) Zlepšená spolupráce s tiskem. Vycházely články v Příbramském deníku, Periskopu, Sedlčanském kurýru, Dublovickém bubeníku.
 
Ještě jednou bych rád poděkoval všem hráčům, realizačnímu týmu, fanouškům a také organizátorům soutěže "O pohár starosty města Sedlčan", díky kterým může náš a dalších 32 týmů hrát tuto prestižní hokejovou hobby soutěž, jenž je ozdobou Středočeského kraje. 
 
 
Ing. Ladislav Eisenreich
prezident klubu