Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základní část turnaje v sobotu skončí

20. 3. 2013

SEDLČANY – Do konce základní části hokejového hobby turnaje zbývá na zimním stadionu v Sedlčanech sehrát včetně neděle 17. března pouhých čtrnáct zápasů. Počínaje první jarní sobotou 23. března začínají ve všech třech výkonnostních ligách souboje play-off, o dva dny později i čtvrtfinálová a poté semifinálová utkání. Vyvrcholení osmého ročníku hokejového hobby turnaje O pohár starosty města je letos naplánováno na sobotu 13. dubna, kdy jsou na programu postupně tři finálová utkání třetí, druhé a první ligy. Vítěz 8. ročníku turnaje a držitel putovního poháru starosty města bude znám večer 13. dubna.

 

Přestože na programu základní části hokejového turnaje je ještě šest hracích dnů druhé a třetí ligy, už teď jsou známy dílčí vítězové jednotlivých turnajových lig. Nejvyrovnanější je po odehrání všech zápasů 1. liga, mužstva na prvním až třetím místě mají shodně 30 bodů. O pořadí nakonec rozhodovalo skóre, vítězem základní části 1. ligy se tak stalo mužstvo HC River Boys Zvírotice, druhá příčka patří hokejistům Staré gardy Štětkovic, třetí skončil tým HC Genemusic. Základní část druhé ligy vyhrálo mužstvo Matadores s 35 body a ještě jedním zápasem k dobru, v třetí lize se titulem nejúspěšnějšího mužstva základní části pyšní hokejisté HC Čerti Křepenice se ziskem 30 bodů a také ještě jedním zápasem k dobru.

 

Turnajová mužstva sbírala body do tabulky, jednotliví hráči všech týmů jak body do kanadského bodování, tak i trestné minuty. Prvenství v kanadském bodování si mezi všemi drží ziskem 47 bodů Jiří Fulín z mužstva SK Marila Votice. Soupeřům zatím nastřílel 31 gólů, na dalších šestnáct branek pak přihrál. Shodně 44 bodů do kanadského bodování si připsali Jiří Kahoun (Stará garda Štětkovice) a Tomáš Jeništa (HC Genemusic). Prvně jmenovaný vstřelil 32 branek a na dalších dvanáct přihrál, Jeništa se trefil do soupeřovy branky 27 krát a k tomu si připsal sedmnáct přihrávek na gól.

 

Nelichotivý titul zlého muže získal Lukáš Dastlík (HC River Boys Zvírotice), na trestné lavici proseděl při sedmi udělených trestech 71 minut. Nejčastěji (13 krát) trestnou lavici zahřívali Jan Stočes (SK Cetos Příbram), David Kabyl (HC Kačeři Příčovy), Michal Vondra (HC Kačeři Příčovy) a Přemysl Mlčoch (SK Cetos Příbram). Vždy se však jednalo jen o dvouminutové tresty vyplývající ze hry. Základní část osmého ročníku hobby turnaje se bohužel neobešla také bez smutných událostí. V několika málo utkáních došlo k inzultaci rozhodčího, začátkem roku pak zemřel na stadionu v důsledku srdečního selhání jeden z hráčů.

Zdroj: Sedlčanský kurýr