Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začíná sezóna 8. ročníku Pohárového turnaje

1. 9. 2012

 Vážení přátelé sedlčanského a Pohárového hokeje zvlášť.

   Letní nabírání bronzu je pryč a to znamená, že je čas začít s ledovými radovánkami. V sobotu 8. září v 16.30 vhodí tradičně p. starosta puk mezi hokejky prvních Pohárových soupeřů, tentokrát již 8. ročníku turnaje.
   
Jsme rádi, že se do hry vrací mužstvo Bomba Rovina, takže celkový počet mužstev je opět 33. Budou hrát opět ve třech ligách. Bohužel, nebyl moc velký zájem o ligu první, takže zástupci mužstev se dohodli na počtech 10, 12 a 11 mužstev v jednotlivých skupinách. To znamená, že mužstva 1. ligy sehrají nejméně utkání, což je docela nelogické, ale byla to volba aktérů samotných a pro organizátory je právě 10 mužstev ve skupině minimální přípustný počet. Takže to tak letos odehrajeme a koncem sezony se společně domluvíme jak to bude dál.
   Zpočátku tedy budou hrát mužstva 2. a 3. ligy a 1. liga začne prakticky až na přelomu září a října. Výjimkou bude samozřejmě zahajovací utkání, kde tradičně nastupuje držitel putovního poháru starosty města. Letos tedy turnaj zahájí také téměř tradičně mužstvo Staré gardy Štětkovice, jemuž bude soupeřem mužstvo Blackmilk Sedlčany.
   Co se týče změn v turnajových Propozicích, nastaly dvě a obě se týkají brankářů. První spočívá v tom, že umožňuje hrát vlastně všem brankářům oddílu Tatranu (samozřejmě starším 15 let) mimo brankářské jedničky A týmu. Druhá pak nahrazuje dosavadní "alternativní" start brankáře v jiném mužstvu. Dosavadní praxe totiž ukázala určitou chaotičnost při jeho využívání. Nově je povolen tzv.
"dvojitý" start brankáře. Takový brankář bude řádně zapsán na soupiskách dvou mužstev a počítá se do stavu (max. 25) oběma mužstvům. Může startovat za obě mužstva neomezeně a bez rozdílu lig. Záleží tedy jen na mužstvu, kolik brankářů na soupisce má, ovšem v případě, že nikdo z nich z jakéhokoli důvodu do utkání nenastoupí, přichází na pořad obecné pravidlo, že do branky nastoupí hráč z pole. Jsme toho názoru, že toto opatření pomůže všem mužstvům, která o to projeví zájem a že oproti minulosti je navíc naprosto transparentní.
   Tradičně i v této sezoně budou slosovatelné vstupenky ze všech akcí na stadionu a na závěr sezony vylosovaný šťastlivec obdrží hodnotnou cenu. Zatím je potvrzen opět přívěsný vozík od firmy Adal p. Vinaře a uvidíme, zda se podaří sehnat nějaké další ceny.
   Bohužel, pro novou sezonu se nepovedlo udržet ceny vstupného, takže to bude o nějaké drobné vyšší - ceník zde.   
   Loni jsme poprvé vyzkoušeli internetové tipování hokejových výsledků. Přestože se do něj postupně přihlásilo kolem 50 tipujících, jen tři z nich tipovali všech 179 nabízených utkání a v samém závěru hrálo asi 10-15 "nejvěrnějších". To je docela málo. Letos tedy začneme o něco později a nebudeme nabízet tak vysoký počet utkání, aby i při určité absenci zůstala větší šance na přední umístnění. Loňské výsledky tipovačky jsou vymazány, ale dosud registrovaní tipaři zůstávají pod svým nickem v systému, takže mohou obvyklým způsobem rovnou tipovat.
   Uvažovali jsme také o generální přeměně webu, ale tato myšlenka je alespoň pro nejbližší dobu nereálná. Ale ruku na srdce, myslím si, že svému účelu slouží dostatečně a kdo využije veškerých možností hledání a filtrování, že si na něm to své najde. Po mém soudu je ale trochu škoda, že není až na výjimky využívána diskuze. Na sousedním benešovském webu diskuze žije, diskutují především samotní hráči. V jarní anketě o potřebnosti webové diskuze to vyšlo tak napůl, takže prozatím tuto možnost zachováme a uvidíme, jestli se bude či nebude debatovat.
  

To nejzajímavější se ale bude odehrávat na ledě. Tak ať se letošní sezona vydaří jak hráčům, tak i divákům.

 

Zdroj: Stadion Sedlčany