Jdi na obsah Jdi na menu
 


V poháru jsou bez porážky už jen Čerti

3. 11. 2012

 SEDLČANY – Osmý ročník hokejového hobby turnaje vstoupil na sedlčanském zimním stadionu do své druhé čtvrtiny. Od jeho zahájení 8. září mu kralovala mužstva Staré gardy Štětkovic v první lize a HC Čerti Křepenice v lize třetí, která doposud nepoznala v turnaji hořkost porážky. O svoji neporazitelnost v první lize přišel vítěz posledního ročníku turnaje až v pondělí 29. října, kdy prohrál s týmem HC Rožmitál p. Třemšínem 6:7. Naopak lídr třetí ligy HC Čerti Křepenice si drží neporazitelnost i po pěti odehraných utkáních. To všechno už nemusí platit po tomto víkendu, kdy je na programu hobby turnaje dalších sedm zápasů.

 

 
V 1. pohárové lize turnaje mají zatím všechna mužstva odehrána čtyři zápasy, tedy rovných dvacet utkání. První tři mužstva mají v tabulce shodných šest bodů, díky lepšímu skóre vede Stars před druhými Štětkovicemi a třetím HC Genemusic. Mužstva turnajové druhé ligy mají zatím odehráno 38 utkání, po více jak šesti kolech není zatím možno mezi dvanáctkou týmů hledat favorita. Průběžnou tabulku vedou hokejisté HC Kńovice s deseti body, o bod méně mají společně HC Žabáci Solopysky a HC Stros. Třetí liga měla do soboty 3. listopadu odehráno 31 utkání, v čele průběžné tabulky jsou již zmiňovaní hokejisté mužstva HC Čerti Křepenice s maximálním ziskem deseti bodů, druhý Novit Neveklov má bodů osm, třetí Béčko Staré gardy Štětkovic a čtvrtá Rumola mají shodně bodů sedm.
 
 
Zajímavá je také tabulka trestů, té ze všech třiatřiceti mužstev vévodí tým druhé ligy HC Žabáci Solopysky. Doposud jeho hráči obdrželi 122 trestných minut. Druhé nejtrestanější mužstvo celého turnaje je druholigové HC STROS, to za Solopysky zaostává jen o pět minut. Třetí místo patří Citroënu Drásov, jeho hráči se mohou „pochlubit“ 109 minutami odseděnými na trestné lavici. „Zlými muži“ celého turnaje jsou zatím hokejisté Jiří Němec (HC Citroën Drásov) a Martin Hlaváček (HC STROS), oba shodně proseděli na trestné lavici 57 minut, což je při hracím systému 3 x 15 minut víc jak jedno utkání. Nejslušnějším týmem jsou prvoligové DSK Daleké Dušníky, ty mají na svém kontě jen osm trestných minut.
 

Zdroj: Sedlčanský kurýr