Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bomba podváděla, ve finále hrají Čerti

12. 4. 2013

 SEDLČANY – Samý závěr 8. ročníku hokejového hobby turnaje přinesl na zimním stadionu další kontumaci výsledků utkání. Mužstvu Bomba Rovina byly kvůli podvodům s hráči kontumovány oba výsledky semifinálových utkání ve prospěch mužstva Čerti Křepenice. Do sobotního finále play off  3. ligy tak postoupilo mužstvo Čerti Křepenice.

 

„U mužstva Bomba Rovina byla zjištěna další nepříjemnost na soupisce, resp. v dodatku k ní. Z veřejně dostupných zdrojů bylo totiž nepochybně prokázáno, že dva hráči tohoto mužstva – Martin Havlín a Ladislav Vítovec – v této sezoně aktivně hráli soutěž okresního přeboru, pořádanou Okresním svazem LH Český Krumlov. Podle turnajových pravidel může na soupisce být jeden hráč soutěže ČSLH. S odkazem na bod 7 turnajových Propozic nezbylo nic jiného, než mužstvo Bomba Rovina vyloučit z další účasti v play off tohoto ročníku turnaje,“ uvádí zápis z jednání pohárové komise.
 
Letošní končící turnaj se tak zrovna moc pozitivně nezapíše do historie zimního stadionu. Pro podobný přestupek, jako provedlo vedení mužstva Bomba Rovina, bylo vyloučeno i mužstvo Genemusic. Z rekreačního turnaje se pro některé týmy pomalu stává prestižní záležitost, nemající z fair play nic společného. To se odrazilo nejen na množství napadení rozhodčích ze strany hráčů, ale také na nezvykle vysokém počtu kontumačních výsledků. Vždyť pohárová komise řešila v ročníku 2012/2013 více jak dvacítku závažných přestupků proti propozicích pohárového hobby turnaje.

Zdroj: Sedlčanský kurýr