Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vydřené body

 

Zápas proti nevyzpytatelným Matadorům pro nás začal výborně. Již ve 3. minutě totiž svou chybou v rozehrávce soupeř vybídl ke skórování Lukáše Pejsara, který střelou nad rameno brankáře otevřel skóre. Vstřelená branka jako by nás až příliš uklidnila a vnesla na naše hokejky až přílišnou jistotu vítězství. Soupeř svou trpělivou a zodpovědnou hrou dozadu nás stále častěji přečísloval a vytvářel si šance. Naše hra postrádala jakýkoliv nápad a nasazení. V 11. minutě pak přišel zákonitý trest. Honza Střeska využil obrovského zmatku v našem obranném pásmu, s vybojovaným pukem v rohu se dokázal dostat až před branku a střelou z bekhendu vyrovnal na 1:1. To byl i stav po první třetině.

Ve druhé části jsme jakoby přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Začali jsme získávat puky v osobních soubojích a vytvářeli si i šance. Bohužel soupeře jsme drželi ve hře díky sérii vyloučení na naší straně. Ovšem v jednom z nich udělal soupeř opět obrovskou chybu v rozehrávce a Aleš Huml se řítil sám na brankáře. Svoji kličku zvládl bravurně a vedli jsme 2:1. Soupeř pak v přesilovkách několikrát nevyužil šanci k vyrovnání. Na druhé straně nedokázal na svůj gólový úspěch navázat ani Aleš Huml, když ho několikrát v samostatném nájezdu vychytal Michal Hylán. Skóre po dvou třetinách bylo 2:1 a ve třetí třetině se očekával ještě tuhý boj.

V závěrečné části se pravděpodobně projevil fakt, že jsme utkání odehráli na 3 kompletní formace, oproti soupeřovým dvěma. Utkání jsme vcelku v pohodě kontrolovali a měli i několik dobrých šancí k odskočení v rozdílu skóre, ovšem Hylán byl vždy na místě. Definitivní klid tak přinesla až 39. minuta a v ní přesilovková spolupráce Aleše Humla a Karla Hřídele. Aleš operoval za brankou s pukem tak dlouho, až si všiml zcela nekrytého Karla a ten už pak mohl slavit svoji premiérovou branku v sezóně. Nutno podotknout, že jeho radost, na rozdíl od zápasu s Rožmitálem, kde se radoval po své střele mimo a také za to po zápase zaplatil, byla oprávněná. Vítězství 3:1 jsme už udrželi a radovali se tak i v pátém říjnovém zápase z plného bodového zisku.

Další zápas sehrajeme v pondělí 8.11. proti SK Cetos. Zveme tímto všechny naše fandy, aby nás proti tomuto těžkému soupeři z čela tabulky přišli povzbudit.