Jdi na obsah Jdi na menu
 


V premiéře jsme získali bod

Po téměř 5 měsíční přestávce se opět rozjela pohárová soutěž v Sedlčanech. Kostra našeho týmu zůstala prakticky pohromadě. Pouze jak již bylo s předstihem řečeno, z pracovních důvodů nás dočasně opouští Dan Suk, který si bude plnit své povinnosti na misi v Kosovu. Další avizovaný odchod Dušana Matějky se nakonec nekonal. Do týmu naopak přibyla i nová jména. V minulém týdnu již bylo oznámeno, že novými posilami jsou Radek Čanda a Franta Belej. Prvně zmiňovaný zasáhl již do úvodního zápasu sezóny a ukázal, že má dispozice na to, aby byl platnou součástí týmu. Franta Belej se úvodního zápasu nezúčastnil z důvodu současně hraného turnaje starých gard v Příbrami, ale nikdo nepochybuje o jeho přínosu pro tým.

Samotný zápas proti týmu Blackmilk jsme nerozehráli dobře. Už ve 4. minutě ukázal našim obráncům záda známí rychlík Petr Vilímek a svůj samostatný nájezd bezpečně proměnil. Navíc hned za několik sekund po obdržené brance putoval na trestnou lavici Radek Čanda za zdržování hry. To nevěstilo vůbec nic dobrého, neboť gólem povzbuzení hráči mlékárny měli ideální příležitost na zvýšení skóre. V oslabení však vystihl rozehrávku sedlčanských Lukáš Pejsar a řítil se v situaci 2 proti 1 podporovaný Milanem Hájkem na branku soupeře. Do jeho pokusu o přihrávku se položil obránce soupeře tak nešťastně, že srazil puk mezi nohy bezmocného vlastního brankáře. Strhnout vedení na svou stranu mohli za nedlouho opět hráči Sedlčan, ale jejich střelecký pokus skončil na tyči naší branky. Celou první třetinu byl soupeř mírně lepší a svoji snahu dokázal přetavit ve vedoucí branku. To když Oldřich Kupa přihrál Radku Šťovíčkovi, který dokázal propasírovat puk mezi rukou a betonem brankáře. Nepříznivý stav se už do konce třetiny nezměnil.

Druhou třetinu odstartoval velký zmatek v našem obranném pásmu, po kterém se ocitl zcela sám soupeřův hráč mezi kruhy. Jeho střelu však brankář kryl. Toto varování přimělo naše hráče k přeřazení na vyšší rychlostní stupeň. Obrana Blackmilk odolávala jen s vypětím všech sil a často za cenu faulů. Bohužel dát branku nám v těchto chvílích asi souzeno nebylo. V největší šanci trefil Radek Čanda břevno, své šance nedali ani Petr Tylich a Aleš Huml. Po dvou třetinách bylo skóre stále 1:2 v náš neprospěch.

Třetí třetina připomínala tu druhou. Nejprve opět soupeř pohrdl možností na zvýšení náskoku, když samostatný nájezd skončil v lapačce brankáře. Pak se opět prakticky hrálo jen v obranném pásmu Blackmilk, leč bez gólové odezvy. V 10 minutě se navíc zranil Pavel Sedláček, který nezaviněnou srážku s protihráčem odnesl zlomeným nosem. Kýženého vyrovnání jsme se dočkali až v čase 44:13. Když obrovského tlaku v útočném pásmu využil Aleš Huml s pomocí odrazu o nohu brankáře. Strhnout vedení na naší stranu pak mohl ještě Petr Tylich, ale bohužel nepovedlo se. Zápas skončil pro obě mužstva spravedlivou remízou.

Další zápas sehrajeme ve středu 15.9. proti týmu SG Štětkovice.

 

3 nejlepší hráči týmu: Lukáš Pejsar, Jaroslav Střeska, Milan Hájek