Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarda Střeska trefil 2 body

 

Lednová série zápasů proti soupeřům z horní poloviny tabulky pokračovala v pátek. Soupeřem bylo mužstvo Genemusic, které nás jasně přejelo v zářijovém měření sil. I v tomto utkání začal nováček soutěže aktivně. Nás drželo nad vodou jen to, že svou územní převahu nedokázal vyjádřit gólově. Útočná hra na naší straně prakticky neexistovala. První šance, jak ohrozit branku soupeře, se nám naskytla v 11. minutě, kdy na trestnou lavici putoval hráč Genemusic. S touto nabídnutou příležitostí jsme dokázali dobře naložit, neboť po minutě obléhání soupeřovi branky, přihrál Jarda Střeska Michalovi Šedivému, který i s pomocí teče bránících hráčů ranou od modré čáry otevřel skóre zápasu. Když už to vypadalo, že první třetina skončí naším jednobrankovým vedením, podcenila naše obrana únik po levé straně Aleše Choda, který před brankou nezištně našel Luďka Říhu, který střelou bez přípravy vyrovnal a uzavřel tak brankový účet první třetiny.

Druhou třetinu jsme začali výborně. Franta Belej dokázal najít na útočné modré rozjetého Radka Čandu, který dokázal využít situace, že brankář nereaguje na jeho pohyb doleva a střelou kolem něho vrátil vedení na naší stranu. Prakticky hned vzápětí nás čekala hodně složitá chvíle, neboť nejprve fauloval Karel Hřídel a ještě než jsme dokázali přerušit hru, přidal se k němu i Pavel Sedláček. Situaci však naštěstí trochu uklidnili sami hráči Genemusic, neboť hned po vhazování fauloval jejich útočník Jardu Střesku. Tím měl soupeř k dispozici pouze „pouze“ dvou minutovou přesilovku 4 proti 3. V té jsme však podali velmi obětavý výkon a soupeři vyrovnat neumožnili. Když pak posunul ve 26. minutě Franta Větrovský puk Michalu Šedivému, který svou tradiční ranou propálil vše, co mu stálo v cestě, vedli jsme 3:1 a vypadalo to s námi hodně dobře. Bohužel hned o minutu později došlo k nedorozumění při naší rozehrávce. Na puk si na modré čáře u pravého mantinelu počkal Aleš Chod a ranou nad pravé rameno brankáře snížil na 3:2 z našeho pohledu. Tato zbytečná branka dodávala soupeři naději do závěrečné části.

Třetí třetinu jsme začali hodně nešťastně. Brzy po úvodní buly putoval na trestnou lavici Maksim Dudukin. Soupeř svou přesilovku bleskově využil, když střelu vyraženou střelu Aleše Choda dokázal vrátit do odkryté branky Vladimír Pitel. Bylo to 3:3 a začínalo se od začátku. Šance na vítězství měla obě mužstva, ale s přibývajícím časem se začal projevovat větší počet hráčů na naší straně a soupeře, kterému zjevně docházeli síly, jsme začali přehrávat. V závěrečných minutách už to byl z naší strany tlak místy až drtivý. Přispěla k tomu i přesilová hra, ale všechny šance, mnohdy i s velkou dávkou štěstí dokázal soupeřův brankář vyřešit. Kýžený rozhodující gól přišel až v závěrečné minutě, kdy se hrálo 4 proti 4. Petr Tylich s Frantou Belejem založili akci, po které ze zadbrány druhý jmenovaný nabruslil až do předbrankového prostoru. Tam dočasně vyřešil situaci svým vyjetím brankář, který Frantu vytlačil z výhodné pozice. V tu chvíli však dokázal všimnout Franta na modré čáře zcela nekrytého Jardy Střesky, který střelou z první vrátil i po čtvrté vedení na naší stranu. Do konce zbývalo 50 sekund, náš Michal Šedivý, odpykávající si trest, se již do konce zápasu vrátit nemohl, ale trest hokejisty soupeře končil 30 sekund před koncem zápasu. To znamenalo, že soupeř po odvolání brankáře dohrával přesilovku 6 proti 4. Jeho mohutný nápor byl zastaven až naším faulem 4 sekundy před koncem. Díky však velmi krátkému času, který zbýval do konce a perfektně zvládnuté závěrečné buly Petra Tylicha, jsme hrůzostrašně vypadající oslabení 6-3 zvládli.

Týmu Genemusic jsme vrátili porážku z úvodního zápasu. Po sobotních výsledcích nyní víme, že poprvé v této sezóně budeme po odehrání stejného počtu zápasů všech mužstev na průběžném prvním místě. Nyní nás čeká 12 denní pauza a hned po ní budeme první místo hájit proti velmi silnému týmu Rožmitálu.