Jdi na obsah Jdi na menu
 


Draze vykoupené vítězství

 

Série těžkých lednových zápasů pokračovala proti Rožmitálu. Obě mužstva se velmi dobře znají, a tak nebylo divu, že kralovaly spíše obrany. Na naší straně byl aktivní hlavně Franta Větrovský, který svými střelami zaměstnával pozornost brankáře Rožmitálu Pavla Háska. Ten však všechny jeho pokusy dokázal pokrýt. Když se však Franta nemohl prosadit střelecky, zkusil to z pozice nahrávače. Po jeho individuální úniku při naší přesilovce, kdy objel branku a přihrál před brankou čekajícímu navrátilci do sestavy Aleši Humlovi, jsme vedli 1:0. V tu chvíli se psala 15. minuta, což znamenalo, že diváci viděli jedinou branku úvodní třetiny.

Druhou třetinu odstartoval mohutný nápor Rožmitálu. Nebezpečné byly pokusy Marka Zárybnického a hlavně Vládi Ochtábce, který dokonce trefil břevno naší branky. Nápor soupeře zastavila až další naše přesilová hra. V ní využil důrazu Karla Hřídele před brankou Lukáš Pejsar a střelou do polo odkryté branky získal pro náš tým uklidňující 2 gólový náskok. O pouhé 2 minuty později, se střelec změnil v nahrávače. Další skvělý důraz před brankou předvedl střelec posledních zápasů Radek Čanda, který skóroval ve třetím zápase v řadě. Když pak využil své pohotovosti Milan Hájek, který nekompromisně poslal mezi tři tyče od mantinelu odraženou střelu Michala Bernarda, bylo prakticky po zápase. Stav 4:0 po dvou třetinách nám dával poměrně velký klid do závěrečné části. Velmi nepříjemnou událostí druhé třetiny, bylo zranění našeho nejproduktivnějšího hráče Petra Tylicha, který si natrhl postranní kolenní vaz. V zápase již nepokračoval a rekonvalescence si vyžádá minimálně měsíc a půl.

Závěrečnou část jsme chtěli dohrát v klidu bez jakýchkoliv komplikací. Když ve 34. minutě Franta Větrovský po přihrávce Aleše Humla zvýšil už na 5:0, bylo o výsledku definitivně rozhodnuto. Utkání už jsme spíše opatrně dohrávali, aby se při některých hraničních zákrocích hráčů Rožmitálu nikdo nezranil. Bohužel, po zápase se ukázalo, že i další klíčový hráč našeho týmu Aleš Huml, nebude moci v dalším utkání kvůli zranění ruky nastoupit. Ve 40. minutě přidal další gól ještě Franta Belej, přihrával Patrik Einsenreich. Poslední slovo však měl rožmitálský Vladimír Ochtábec, který po předchozích několika neúspěšných pokusech udal výsledku konečnou podobu.

Utkání jsme tedy zvládli, nutno však přiznat, že soupeř si za předvedenou hru tak krutý výsledek nezasloužil.