Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po předchozí remíze proti SG Štětkovice jsme tentokrát změřili síly s mužstvem Tatranu Stars. Nastoupili jsme opět s novou posilou v obraně, dlouholetým hráčem Spartaku Příbram, Frantou Kadičem. Jak samotné utkání ukázalo, Franta i přes svoji 4 roky dlouhou odmlku bez hokeje prokázal, že bude jedním z hlavních pilířů obrany.

První třetina přinesla vyrovnaný rychlý hokej, ve kterém dominovaly obrany. Žádné z mužstev se nedostalo k souvislejšímu tlaku a tak dlouho svítil na ukazateli skóre stav 0:0. Změnu přinesla až 12. minuta a byl to bohužel soupeř kdo se první radoval z gólu. Petr Skalický nahodil puk na naší branku, který si ve vzduchu našel Jiří Pechač a sklepl ho do naší branky. Do konce třetiny pak mohl odpovědět Pavel Sedláček, bohužel svůj samostatný nájezd nevyřešil dobře. Skóre se tedy neměnilo a po první třetině jsme byli 1 gól pozadu.

Druhou třetinu jsme začali přeci jen aktivněji. Zejména díky první prvnímu útoku jsme se dostávali čím dál více na dostřel soupeřově brance. Ve 20. minutě i díky našemu narůstajícímu tlaku, si byli hráči Tatranu nuceni pomoci faulem. Následnou přesilovku pak perfektně využil Jarda Střeska, který dokázal udržet puk před dotírajícími obránci a bekhendovou střelou srovnal na 1:1. Z vyrovnání jsme se však dlouho neradovali, neboť ve 22. minutě po totálním zkratu našeho brankáře Dušana Matějky, který nahrál Lukášovi Hlaváčkovi tak, že před útočníkem už zívala pouze prázdná branka jsme opět prohrávali. Naštěstí ani tato chyba neotupila naše útočné snažení. Dobrým pohybem jsme si vynucovali tlak, ze kterého pramenily fauly soupeře. Další vyrovnání pak ve 27. minutě zařídil Petr Tylich opět v přesilové hře. Přihrávku si připsal Aleš Huml. Na druhé straně se pokusil o odpověď Jirka Chlasták, ale sám před branářem neuspěl, a ani velký tlak útoku Petr Tylich- Aleš Huml- Franta Větrovský ke gólu nevedl. Do kabin se odcházelo za stavu 2:2.

Závěrečnou třetinu jsme bohužel začali v útlumu. Směrem dopředu jsme nebyli už tak nebezpeční, jako ve třetině druhé. Naopak, soupeř se častěji dostával do nebezpečných situací. Trest pak přišel ve 37. minutě, když Pavel Karda v pádu dokázal propasírovat puk přes beton brankáře. Když pak střelu Radka Pechače dokázal tečovat Jan Hradil, bylo o majiteli dvou bodů prakticky rozhodnuto. Na konečném výsledku 4:2 nezměnila nic ani krátká powerplay.

Šnůru zápasů bez prohry jsme tak ukončili na čísle 11. Vzhledem k průběhu zápasu se dá říct, že hráči Tatranu vyhráli zaslouženě. Dalším soupeřem bude v neděli 24. ledna, už 4 zápasy neporažen tým Bomby Roviny.