Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Ve druhém mistrovském zápase jsme změřili s týmem Blackmilk. Do první větší šance se dostal soupeř, ale svůj samostatný nájezd neproměnil. O první branku zápasu se postaral už ve druhé minutě Martin Náprstek, který dorazil brankářem vyraženou střelu Patrika Eisenreicha. Úvodní branka nás ukolébala a soupeř toho využil k několika nebezpečným výpadům. Zejména rychlost Petra Vilímka dělala našim obráncům velké problémy. Klid do našich řad přinesla až 9. minuta, ve které Aleš Huml zvýšil na 2:0. Když pak hned v 10. minutě Petr Tylich přidal na 3:0 a zdálo se být o výsledku rozhodnuto. Soupeř se však nevzdal a zásluhou Petra Vilímka, který proměnil samostatný nájezd ve vlastním oslabení, snížil na 3:1. Naštěstí ještě do konce 1. třetinynám vrátil 3 gólový náskok Aleš Huml , když se podařilo zužitkovat tu samou přesilovku, ve které jsme dostali branku.

Druhou třetinu začal aktivněji soupeř. Žádný ze svých střeleckých pokusů však zužitkovat nedokázal. Ve 21. minutě vybojoval při oslabení puk ve středním pásmu Michal Šedivý a po samostatné akci zakončenou tvrdou střelou pod horní tyčku upravil na 5:1. Ve 25. minutě se dostal k odražené střele hráč Blackmilk František Hron a střelo z mezikruží snížil 5:2. Uplynula však pouze 1 minuta a svým druhým gólem v zápase Martin Náprstek vrátil 4 brankový náskok, bylo to 6:2. To byl i stav po 2 třetinách.

Poslední třetina byla z naší strany hodně nepovedená. Nedařila se kombinace, chyběl pohyb a nasazení. Vrcholem všeho byla 34. minuta, kdy po rozehrávce brankáře přišel náš obránce o puk za vlastní brankou, velké zmatky naší obrany ukončil střelou mezi nohy gólmana Jan Semotán. Hráči Blackmilk se pak ještě snažili o další korekturu výsledku, ale 4. branka v naší síti nemohla být rozhodčím uznána, z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti. Konečný výsledek 6:3 je asi jediné, co nás může po tomto utkání těšit, nad předváděnou hrou stále panují velké rozpaky.


 

Řekli po zápase:


 

Trenér Pavel Tylich: „Takhle náš herní projev vypadat nesmí, jinak začneme prohrávat. Mámeco zlepšovat.“


 

Aleš Huml: „ Když jsem na rozbruslení viděl 8 hráčů soupeře, myslel jsem, že to bude jednodušší. Myslel jsem že soupeř odpadne. První třetina mě v tom utvrdila. Bylo tam pár hezkých akcí dekorovaných gólem. Bohužel po vcelku vydařené první třetině jsem usnuli na vavřínech. Špatně jsme bránili, nedrželi si hráče, přestali bruslit. Je ještě hodně na čem pracovat.“


 

Michal Šedivý: „ Vzhledem k tomu, že jsme hráli proti 8 hráčům jsme nepředvedli optimální výkon a před zápasy se silnějšími soupeři by jsme se měli zamyslet hlavně nad hrou dozadu. Jinak díky všem za zvládnuté utkání a ptřebné body do tabulky.“