Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po předchozích zápasech, které jsme byli nuceni odehrát opakovaně v notně okleštěné sestavě, se rozhodlo vedení klubu maximálně využít Vánoční přestupový termín. V utkání proti Štětkovicím jsme představili hned 3 posili. Defenzivní řady vyztužil Jarda Střeska, v útoku si pak svou premiéru odbyli Jarda Vyhnal s Honzou Fraňkem.

Utkání samotné slibovalo velmi atraktivní podívanou, neboť se v něm utkala dvě mužstva okupující špičku poháru. Hned úvodní minuty tomuto předpokladu nasvědčovaly. Hrál se rychlý atraktivní hokej, se šancemi na obou stranách. Skóre zápasu otevřel Tomáš Novák, který střelou ještě před modrou čarou nachytal brankáře Štětkovic na švestkách. Vedli jsme 1:0. Vedení jsme však udrželi pouze několik minut, protože pak si vzala slovo největší útočná zbraň soupeře, dvojice Jan Cicák, Radek Válko. Druhý jmenovaný zakončil souhru krásnou střelou přes obránce, kdy z levého růžku naší branky vymetl úplně všechny pavučiny. Třetinu jsme přeci jenom končili s jedním gólem navrch, neboť Aleš Huml byl faulován v samostatném úniku. Trestem nemohlo být nic jiného než trestné střílení, které sám postižený proměnil. Brankář sice puk dokázal svým pravým betonem zastavit, ale jak sám sportovně přiznal, stalo se tak až za brankovou čárou.

Vedení 2:1 nám ve druhé části nevydrželo příliš dlouho. Ve druhé minutě se celá pětka nechala strhnout útočením, a tak trochu zapomněla, že za zády číhá Radek Válko. Ten se po přesné přihrávce od obránce řítil sám na naší branku. Samostatný nájezd sice neproměnil, ale bylo to s výrazným přispěním faulu stíhajícího Patrika Einsenreicha. Trestem opět nemohlo být nic jiného než trestné střílení, které sám postižený, s notnou dávkou štěstí proměnil pod střelou na vyrážečku. Rychlou odpověď mohl poslat Franta Větrovský, ale po přihrávce Petra Tylicha ho vychytal brankář. Aby toho nebylo málo, tak po velkém zmatku před naší brankou Zdeněk Zavadil přihrál Liboru Mrázkovi, který poslal Štětky do vedení 3:2. Od té doby byli hráči Štětkovic aktivnější, i díky námi nabídnutým přesilovkám. Naštěstí jejich snaha skončila pouze u nadějných pokusů, nikoli 4. pohromou v naší brance. Stav 3:2 po 2. třetině v náš neprospěch se proto dal hodnotit jako velmi pozitivní.

Třetí třetinu jsme začali mírnou převahou, žádná z nabídnutých šancí však ke gólu nevedla. Doslova šok pak přichystal soupeři novic v našem dresu Honza Franěk, když v nouzi jím nahozený puk na branku nedokázal brankář zastavit. Bylo to 3:3. Do konce zápasu měli ještě obě strany šance k tomu, aby strhly vedení na svou stranu. Skóre zápasu se však už nezměnilo. Utkání proto dospělo k vcelku zasloužené remíze.

V zápase, před velice pěknou diváckou návštěvou jsme uhájili vedoucí příčku. Díky prohře Rožmitálu se náskok zvýšil na 2 body. Příští pondělí se střetneme s dalším velice těžkým soupeře, mužstvem Tatranu Stars. Doufáme, že nás diváci přijdou povzbudit opět v hojném počtu.