Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do zápasu proti v poslední době v pohodě hrající Bomba Rovině jsme nastoupili s cílem poprvé v novém roce vyhrát. Zápas začal opatrně, oba týmy se soustředily hlavně na obranu. Do první vážnější šance se dostal po samostatné akci Jarda Střeska, který svůj slalom zakončil střelou do tyče. Skvělý důraz poté prokázal Pavel Sedláček, který dokázal puk ležící pod brankářem dopravit do branky. Zápas pokračoval ve stejném duchu, stále převládala obranná hra. Ve 13. minutě se dostal do velké šance hráč Bomby Roviny Jiří Žák, svůj pokus však namířil pouze do horní tyčky naší branky. Hned po následující buly se dostal do samostatného úniku Aleš Huml a svou forhendovou kličku bezpečně proměnil. Stav 2:0 po první třetině byl velmi nadějný.

Druhou 15 minutovku jsme odstartovali ve velkém stylu. Nejprve se trefil Petr Tylich a zvýšil na 3:0. a 4. branku pak přidal z předchozího hokejového plesu v Křepenicích sebevědomím nabitý Karel Hřídel. Svůj 1. zápas sezóny tak ozdobil brankou. Karel sice nastoupil už proti Starsu, ale jedno odehrané střídání se combackem nazvat opravdu nedá. Díky několika přesilovým hrám se dostávali do šancí i hráči Bomby, ale jejich snaha vyšla naprázdno. Ve 28. minutě pak proklouzla do branky střela Michala Šedivého. Stav 5:0 nám dodával klid do závěrečné třetiny.

Do té jsme vstoupili až příliš lehkovážně. Po fatální chybě při rozehrávce, kdy jsme puk nabídli zcela volnému Jiřímu Žákovi, to bylo 5:1. Veškeré pochybnosti o majiteli 2 bodů pak definitivně rozprášil při signalizované výhodě Aleš Huml a po něm Franta Větrovský. Navíc trestné střílení ještě neproměnil Lukáš Pejsar. Tečku za utkáním pak udělal Pavel Musil, který střelou od modré překvapil našeho brankáře.

Po velmi dobrém výkonu jsme tedy v neděli dosáhli prvního vítězství v roce 2010. V dalším zápase změříme síly proti Rožmitálu v sobotu 30.1.