Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Páteční utkání pro nás nezačalo pozitivně v podstatě už v kabině na předzápasovém srazu. Z nejrůznějších příčin se z něho omluvilo několik hráčů, a tak jsme zápas byli nuceni odehrát pouze s 8 hráči v poli a jedním brankářem. Nebylo proto divu, že první třetina byla hrána v poklidném tempu. Každý z hráčů šetřil se silami jak jen to šlo. Brankáře Chlumu v první třetině zaměstnával prakticky pouze Michal Šedivý, svými pověstnými ranami z dálky. Žádna z těchto ran se však neujala, a proto byl stav po první třetině nerozhodný 0:0.

Ve druhé části se už skóre pohlo. Bohužel kdo udeřil jako první byli hráči Chlumu. Po několika šťastných odrazech puku, se za zády našich obránců objevil Luboš Viterna a svůj samostatný nájezd proměnil. Soupeř však vedení udržel pouze krátce, protože Lukáš Pejsar ranou od modré, mířenou nad rameno brankáře vyrovnal na 1:1. Do vedení nás pak dokonce dostala spolupráce Lukáše Pejsara a Petra Tylicha, když druhý jmenovaný strhnul přesnou střelou nad vyrážečku vedení na naši stranu. Nutno dodat, že tato branka byla dosažena oslabení. Skóre po dvou třetinách bylo o jednu branku příznivější pro nás.

Závěrečná třetina začala naší tragickou 3 minutovkou. Nejprve po neodpískaném zakázaném uvolnění a chybě při rozehrávce brankáře se k puku dostal Pavel Sosnovec a s přehledem vyrovnal. O chvíli později, střelu stejného hráče sráží do vlastní branky Michal Bernard a prohrávali jsme 3:2.

Do zápasu nás pak vrátili vlastní nedisciplinovanostíá hráči Chlumu. Jejich vyloučení nejprve tvrdou ranou potrestal Michal Šedivý a po něm, ten večer skvělý, Lukáš Pejsar. Vedení 4:3 jsme už uhájili.

Torzo týmu bylo za heroický výkon odměněno 2 body. Všem je jasné, že pokračovat s takouvou docházkou v soutěži se prostě nedá. Nemalé poděkování patří našim fanouškům, kteří se sešli ve velice pěkném počtu.

V dalším kole se střetnem v sobotu 26.12 s týmem HC Blackmilk.