Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na utkání proti jednomu z favoritů soutěže nás přišel povzbudit i Roman Králíček, který byl propuštěn z nemocnice po nešťastném zranění z předchozího zápasu proti Olbramovicím. Do zápasu jsme chtěli vstoupit opatrně, bez zbytečných chyb. Bohužel, hned ve 2. minutě jsme soupeře po chybné rozehrávce vybídli ke skórování, leč hráč Štětkovic naší nabídku odmítl, když samostatný nájezd neproměnil. Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Naši první branku vstřelil po samostatné akci Michal Šedivý, který ostrou bekendovou střelou z úhlu zaskočil brankáře Štětkovic. Z vedení jsme se radovali velice krátce, neboť hned další střídání napřáhl ke střele Libor Mrázek, jehož střela se pod betony brankáře doklouzala až za brankovou čáru. Od té chvíle byl soupeř o něco aktivnější, důkazem bylo i nastřelené břevno a několik dalších nadějných příležitostí. Snahu soupeře otupil v poslední minutě 1. třetiny opět Michal Šedivý, který tentokrát strhl vedení na naši stranu ranou téměř z poloviny hřiště a stanovil tak na 2:1 po 1. třetině.

Jelikož v 1. třetině nás soupeř lehce přehrával, museli jsme na vývoj utkání pochopitelně reagovat. Byla proto zvolena jiná taktika, ale jak jsme po druhé třetině všichni uznali, opět nesprávná. V první třetině nás soupeř přebrusloval a přehrával jednoduchou kombinací, a tak jsme se ho rozhodli zpacifikovat na menším prostoru a proto jsme Štětkovice uzamkli v našem obranném pásmu. Po taktické stránce se záměr určitě vydařil, neboť Štětkovice se nedostali ven z našeho obranného pásma téměř celou třetinu, ale výsledkový efekt se bohužel nedostavil. I přesto, že jsme soupeře drželi, tam kde jsme chtěli, tak se mu dvakrát povedlo skórovat a otočit tak výsledek na 3:2 v náš neprospěch po 30 minutách z čehož pochopitelně panovalo rozčarování na naší straně.

Třetí třetinu jsme zahájili přesilovkou 5:4, která se po faulu na Lukáše Pejsara změnila na 5:3. Tu po několika sekundách sám Lukáš proměnil a vyrovnal na 3:3. Po této brance brankář Štětkovi neudržel nervy na uzdě, když nejprve zahodil hokejku a poté ještě několikrát rozhodčím jasně řekl, co si o nich myslí. Rozhodčí, kteří se zřejmě na zápas vybavili protihlukovou ochranou, protože štětkovičtí fans byli opravdu velmi hluční, a kvůli tomu zřejmě jako jediní na stadionu nic neslyšeli a brankář vyvázl bez jakéhokoliv trestu. Jinak třetí třetina byla hokejově určitě nejpovedenější, akce střídala akci na obou stranách. Když však opět Libor Mrázek strhl ve 35. minutě vedení na stranu Štětkovi, začalo to vypadat zle nedobře. O vyrovnání se však postaral Venca Mareš, který doklepl do branky nahození Milana Hájka. Utkání však zdaleka nekončilo, na naší straně hrál skvělý zápas Michal Šedivý a po slalomu přes celé hřiště do poloprázdné branky skóroval. Dovršeným hattrickem 3 minuty před koncem strhl vedení opět na naší stranu. Už to vypadalo, že se vedení podaří udržet, ale Lukáš Růžička z nenápadné akce vyrovnal na konečných 5:5.

Utkání velmi vysoké úrovně skončilo i vzhledem k jeho utkání naprosto spravedlivou remízou. Další zápas hrajeme v neděli 30.11. proti týmu Old Boys.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich:,,Vynikajicí zápas díky soupeři, který je takticky vyzrálý a dvě třetiny diktoval tempo. Po určitých úpravách v sestavě jsme se soupeři vyrovnali a začali ho přehrávat. Závěr rozhodčí nezvládli, s remízou jsem spokojen.“

 

 

 

Michal Šedivý:,, Rozhodčí to tentokrát moc nezvládli, když netrestali zejména exces brankáře. V zadu jsme si to opět nepohlídali a tak z toho byla remíza. Snad se z chyb pro příště poučíme.“

 

 

 

Patrik Einsenreich: ,, Chtěli jsme hrát dobře dozadu, to se bohužel nepovedlo a dostali několik zbytečných gólů.“