Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souboj o druhé místo, tak by se dal nazvat náš středeční zápas proti Štětkovicím. Hned v úvodu se dostal do slibné příležitosti náš první útok, ale brankář Štětek svůj tým podržel. O chvíli později využil Milan Hájek špatného střídání v týmu Štětkovic a sám ujížděl na branku soupeře, ale svou bekhendovou kličku nedotáhl podle svých představ. Pak jsme však zcela přenechali iniciativu soupeři. Ten svoji velmi dobře organizovanou hrou získával většinu puků ve středním pásmu a neustále ohrožoval naši branku. Po několika neúspěšných nebezpečných pokusech se v 9. minutě ujala nenápadná střela Lukáše Růžičky, která byť letící zcela vedle, skončila za výrazného přispění našeho obránce v naší síti. Prohrávali jsme 1:0 a mohlo být mnohem hůř, protože štětkovičtí mohli přidat ze samostatných nájezdů branku druhou. První pokus náš brankář kryl a druhý skončil na břevně. Ve 13. minutě už to však 2:0 bylo, když Vladislava Růžičku vybídl ke skórování nezištnou přihrávkou z rohu hřiště Lukáš Růžička a ten nezaváhal. Do kabin jsme odcházeli s 2 gólovou ztrátou a s myšlenkami, co s velmi nepříznivě se vyvíjejícím zápasem provést.

Druhou třetinu jsme začali o poznání lépe než tu první. Obrovskou šanci měl Milan Hájek, ale nedal. Po našich několika dalších střeleckých pokusech, se však k puku dostal Radek Valko, dokázal se zbavit obránců a zvýšil na hrozivých 3:0. V tuto chvíli se zdálo být utkání rozhodnuto. Naději však vykřesal svou premiérovou brankou ve Zvírotickém dresu Martin Náprstek, kdy střelou přes obránce nedal brankáři šanci. A když David Ryšánek snížil po přihrávce Davida Kyriána na 3:2, dostal zápas zcela jiný náboj. Při velmi riskantní nátlakové hře se k puku dostal opět Radek Valko a ze samostatného nájezdu vrátil svému týmu dvoubrankové vedení, které si už do konce druhé třetiny, navzdory našim střeleckým pokusům pohlídal.

Třetí třetinu jsme se pokoušeli vyzrát na obranu Štětek, ale bez výraznějšího úspěchu. Naopak Radek Valko ze samostatného nájezdu mohl přidat pátý gól, ale tentokrát neproměnil. Na druhé straně se neujaly pokusy našich hráčů, své šance neproměnili Milan Hájek, Petr Tylich, Karel Hřídel, ani David Ryšánek. V závěru utkání pak letící puk trefil do obličeje Karla Hřídele, pro kterého tím zápas skončil a putoval rovnou do nemocnice. Tržná rána v obočí si vyžádala 5 stehů. Zápas jsme tedy prohráli 4:2. Soupeř, ač hrající pouze v 9 hráčích v poli, nás přehrál svou taktickou vyspělostí. Velmi dobrý výkon předvedli i oba rozhodčí. Příští zápas sehrajeme 7. března od 14:00 proti týmu Old Boys.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,,Rozhodal 1. třetina, ve které nám soupeř dal šťastný gól. Při druhém gólu jsme zaspali a nepohlídali volného hráče před brankou. Zbytek utkání už byl vyrovnaný, ale neproměnili jsme spoustu šancí.“

 

 

 

Tomáš Novák: ,, V první třetině jsme bohužel dostali 2 góly. Hrál se rychlý a technický hokej bez faulů. Je třeba pochválit celý tým za dobrý výkon