Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas jsme tentokrát začali v mnohem lepším tempu, než proti Old Boys. V obraně se letos poprvé představil Zdeněk Kadlec a bylo vidět, že určitě bude pro naši defenzivu velkým přínosem. První vážnější šanci jsme měli my, ale bohužel pro nás velmi dobře zakročil brankář soupeře Marcel Forejt. Přes naší mírnou převahu se však do první gólové akce dostali Matadoři, když jsme prohráli souboj u mantinelu, byť jsme byli v přesile dvou hráčů proti jednomu. Puk se následně dostal do rozevřené obrany k Petru Zbránkovi, který už si se zakončením věděl rady a prostřelil brankáře. Bylo to 1:0 a my se pokoušeli o rychlé vyrovnání, bohužel jsme však naráželi na vždy připraveného brankáře Matadores. Zuby si na něm vylámali jak Milan Hájek tak Martin Náprstek, a ani pokusy Davida Ryšánka ke kýženému gólu nevedly.

Co se nepovedlo v první třetině, to se povedlo hned ve 3. minutě třetiny druhé. Martin Náprstek dostal přihrávku od Tomáše Nováka a svou pohotovou střelou vyrovnal na 1:1. Od té chvíle, se hra začala přelévat z jedné strany na druhou. Diváci se rozhodně nenudili a mohli vidět spoustu příležitostí na obou stranách, ovšem oba brankáři byli pozorní. Skóre se měnilo až ve 28. minutě, kdy David Ryšánek využil zaváhání  obránce soupeře, na naší obranné modré čáře vypíchnul mu puk a ujížděl v samostatném úniku na brankáře. Při zakončení potvrdil pověst střelce a otočil vývoj zápasu v náš prospěch. 2:1 byl stav po 2 odehraných třetinách.

Do třetí třetiny jsme šli s jediným přáním, a to za každou cenu udržet výsledek. Bohužel náš plán dostal trhlinu hned ve třetí minutě, kdy naší obraně ujel Aleš Nacházel a s notnou dávkou štěstí vyrovnal.Aktivita ve třetí třetině zůstávala především na našich hokejkách, bohužel bez gólového efektu. A tak ve 40. minutě přišel trest v době 3. branky v naší síti. Puk který bylo možno bez problémů vyhodit ven z naší třetiny, se vyhodit nepodařilo a po získání puku se z ničeho nic objevili před naší brankou tři zcela osamoceni hráči Matadores, kteří pohodlně opět otočili stav utkání. Naše odpověď však byla více než blesková, neboť David Ryšánek v situaci jeden proti jednomu, nevymýšlel žádné složité složité kombinace. Po přejetí modré čáry využil zakrytého výhledu brankáře a střelou švihem přesně pod horní tyčku vyrovnal. Poslední slovo pak měl  debutant v našem dresu Zdeněk Kadlec ve 43. minutě, kdy při přesilové hře využil zakrytého výhledu brankáře a přesnou střelou od modré čáry rozhodl o našem těsném vítězství.

Závěrem bych se chtěl zmínit o věci, která se podle mého názoru v poslední době opakuje v zápasech poháru velmi často. Jedná se o naprosto nesmyslné a pro hráče velmi nebezpečné fauly brankářů. Když to shrnu, tak první situace vznikla v našem zápase proti Rožmitálu, trest udělen nebyl. Další zkrat, byl viděn v zápase Rožmitál- Štětkovice, kdy brankář Štětkovic byl odměněn velice legračním trestem na 2 minuty. Poslední takový zákrok se stal v našem včerejším zápase, kdy brankář Matadores atakoval našeho projíždějícího hráče zcela nesmyslně vyrážečkou na hlavu. Výsledkem byl opět ,,tradiční“ trest na 2 minuty. Nevím, jestli rozhodčí a vedení poháru čeká, až se stane opravdu nějaké vážné zranění, a pak začnou situaci řešit razantněji, ale podle mého názoru je nejvyšší čas už nyní. Argument časoměřiče, ,, co řešíš když jste vyhráli“, jenž po zápase hájil rozhodčí, kterým jsem po zápase celkem bez servítek řekl názor na jejich neodborné posouzení situace, nemá cenu více rozebírat.

Osobně nechápu, proč se nenaváže spolupráce s příbramskými rozhodčími, kteří jsou na daleko vyšší úrovni, než rozhodčí pískající v Sedlčanech. Argument, že jde o finanční hledisko mi přijde dost divný, neboť týmy dokázali akceptovat navýšení nákladů na mnohem méně podstatné věci, jako je úprava ledu na mokro po druhé třetině a protažení ledu o cca 10 minut, kvůli času na rozcvičku.I brankář musí respektovat pravidla ledního hokeje, pokud nerespektuje, musí být potrestán, s tím mají rozhodčí v Sedlčanech evidentně velký problém. Chápu, že rozhodčí pískání obětují svůj volný čas, a že stejně jako hráči udělají chyby, ale nemyslím si, že by to byly nějak složité situace na posouzení. Jde spíš o to, udělat poněkud netradiční rozhodnutí.

Poslední zápas základní části sehrajeme proti týmu Tatranu Stars. Začátek je naplánován na pátek 13.3. od 20:00.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,, Zápas to byl velmi tvrdý, rozhodčí podali velmi špatný výkon.“

 

 

 

Zdeněk Kadlec: ,, Především bych chtěl poděkovat za přijetí do týmu a jsem rád, že jsem alespoň trochu pomohl. Vyhráli jsme a nic na tom nezměnili ani naši druzí protihráči rozhodčí.“

 

 

 

David Ryšánek: ,, Čekali jsme těžký zápas. Byli jsme na soupeřovu tvrdou hru připraveni. Vyhráli jsme šťastně, ale zaslouženě díky disciplíně a odhodlání.