Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posíleni o navrátilce z Kosova Dana Suka a se všemi hráči v základní sestavě jsme nastoupili proti nám celkem neznámému soupeři. Po předchozím debaklu proti Rožmitálu jsme do utkání šli s cílem napravit pošramocenou reputaci.

Začali jsme opatrně, do šancí se v úvodu dostávala naše staronová útočná formace Dan Suk- Petr Tylich- Karel Hřídel. První branku vstřelil ve3. minutě po přihrávce Petra Tylicha Karel Hřídel, když střelou pod horní tyčku nedal brankáři nejmenší šanci. Do několika slibných šancí se dostával především Dan Suk, bohužel ostré náboje mu byly zabaveny při celní prohlídce na Maďarských hranicích.  Oproti posledním zápasům se i zlepšila hra dozadu. Výjimkou byla 7. minuta, kdy jsme doslova darovali Olbramovicím vyrovnání, po naprosto ležérní rozehrávce jsme soupeři jsme přihráli tak šikovně, že se dostal úplně sám před branku a po dvou neúspěšných střeleckých pokusech napotřetí přeci jen zásluhou  Jana Buriánka  vyrovnal. Z vyrovnání se však neradoval příliš dlouho, neboť Karel Hřidel si vyměnil roli s Petrem Tylichem a po učebnicovém provedení akce dva na jednoho strhli vedení opět na naší stranu.

Druhou třetinu jsme pokračovali ve velmi soustředěném výkonu a soupeře jsme i díky několika přesilovkám začali výrazně přehrávat. Ve 20. minutě našel Lukáš Pejsar před poloodkrytou brankou Milana Hájka, který přidal třetí gól. Ve 23. minutě přidal čtvrtý gól Karel Hřídel, přihrával kdo jiný než Petr Tylich. Stav po 4:1 a předváděná hra nám dávala naději, že zápas se v pohodě dohraje.

Třetí třetina začala ovšem tak, jak asi nikoho ani ve snu nenapadlo. Hned po minutě a půl ztratil při souboji u mantinelu stabilitu Roman Králíček a nekontrolovatelně v plné rychlosti narazil hlavou do mantinelu. Hrozivý náraz a několik minut bezvládně ležící Romanovo tělo dávalo tušit, že se nejedná o žádnou banalitu. Téměř okamžitě byla volána rychlá záchranná služba. Po několika minutách, ještě před příjezdem sanitky se povedlo Romana dostat do stabilizovaného stavu. Zbytek zápasu už se dohrával už jenom z povinnosti. Už se ani příliš neřešilo to, že soupeř snížil na 4:2. Více než vítězství nás zajímal zdravotní stav našeho spoluhráče. Každému se ulevilo, když po lékařském vyšetření nebylo zjištěno nic víc než otřes mozku. Tato zpráva byla určitě daleko důležitější, než výsledek samotný.

Příští zápas hrajeme ve středu od 20:20 proti jednomu z největších favoritů soutěže ze Štětkovic, v loňském ročníku 3. nejlepší tým soutěže.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich:,, Průměrný zápas, nasadili jsme od začátku všechny hráče od začátku a pomalu se rozehráli. Druhá třetina nám vyšla, do vede jsme se dostali po krásných kombinacích. Po zranění našeho hráče jsme dohrávali v útlumu.“

 

 

Michal Bernard: ,, Zápas dobrý, škoda neproměněných šancí. Soupeř hrál dost tvrdě, což asi pocítíme zítra ráno.“

 

 

 

Michal Rýdl: ,, Byl to dobrý zápas se šancemi na obou stranách, mohlo to dopadnout lépe, sám jsem měl 3 šance.“

 

 

 

Dan Suk: ,, Rád bych poděkoval trenérovi za důvěru kterou jsem dostal,ale můj výkon neodpovídal mým představám.Zápas se vyvíjel v první třetině vyrovnaně pro obě mužstva,ale druhá třetina rozhodla a ukázala naší sílu.Na začátku třetí třetiny došlo k nešťastnému zranění našeho hráče Romana Králíčka,které myslím ovlivnilo zbytek utkání.Romane přeji brzské uzdravení a rychlý návrat na led.Ve středu odjíždím zpět do Kosova-do dalších utkání celému mužstvu držím palce.“