Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opět v neúplné sestavě jsme nastoupili proti obhájci prvenství, týmu Tatran Stars. Hlavním trumfem sedlčanského ,,B“ týmu, jak se tomuto týmu také říká, měla být pevná obrana se statisticky nejlepším brankářem soutěže Lukášem Hlaváčkem, který v sobotu pomohl v krajském přeboru k výhře ,,A“ týmu na Kladně.

Hned od začátku se hrál velmi svižný hokej. Ve 3. minutě prostrčil Petr Tylich puk mezi kruhy Karlu Hřídelovi, který nedal brankáři žádnou šanci a vedli jsme 1:0. Soupeř se snažil o rychlou odpověď, ale žádná z jeho šancí se neujala. Na naší straně se tváří v tvář gólmanovi dostal Petr Tylich, kterého sedlčanští dokázali zastavit jen za cenu faulu. Z následně nařízeného trestného střílení, ke kterému se postavil sám postižený. Bekhendovou kličku však do branky usměrnit nedokázal. Utkání pokračovalo v solidním tempu, šance se střídali na obou stranách. Na konci první třetiny jsme se dostali k přesilové hře. Po téměř minutě a půl marného pokoušení o usazení se v útočném pásmu si vzal puk Michal Šedivý a střelou ještě před červenou čarou nachytal sedlčanského brankáře v nedbalkách. Asistenci při tomto gólu si připsal brankář Dušan Matějka. Po první třetině jsme tedy vedli 2:0.

Druhou třetinu jsme začali velice dobře. Petr Tylich v tísni vystřelil pod horní tyčku, bohužel puk se odrazil od vnitřní konstrukce branky ven a rozhodčí, který v té chvíli neměl ideální postavení a situaci posoudil tak, že gól neuznal. Od té chvíle se pomalu, ale jistě začali ujímat diktování tempa zápasu sedlčanští, kteří vrhli veškeré síly do útoku a místy nás dostávali pod velmi silný tlak. Obrana odolávala s vypětím všech sil. Branku jsme do konce třetiny nedostali, ale siréna, která oznámila konec 2. třetiny byla pro nás všechny vysvobozením.

Třetí třetinu jsme zahájili skvěle, protože hned první střídání dotlačil puk do branky po přihrávce Davida Ryšánka Karel Hřídel a tímto gólem dokonale zaskočil Tatran. Zápas jsme poté kontrolovali a soupeře nepouštěli do žádných větších šancí. Jedinou chybou bylo, že jsme při oslabení nechali rozjet Petra Janoucha, který se dostal přes naší zbytečně ustupující čtveřicí k zakončení a spíše nepovedenou střelou zaskočil brankáře. Sedlčanské šance na zvrat v utkání rázem stoupli, ale hned za minutu je potopil Petr Tylich, který střelou zápěstím pod horní tyčku zvýšil naše vedení na 4:1. Závěrečnou tečku za utkáním pak udělal opět Petr Tylich, kterému asistoval Michal Šedivý.

Na závěr je nutné poděkovat našim fanoušku za skvělou podporu, soupeři za férovou hru a rozhodčím za s přehledem odřízené utkání. Další utkání je na programu v pondělí 22.12, kdy se utkáme s týmem Příčov.

 

 

 

Řekli po utkání:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,, Ze soupeře šel respekt pro jeho zvučné jméno. Nebyli jsme kompletní, proto jsme začli velmi soustředěně. Dali jsme rychlý gól a v závěru 1. třetiny přidal Michal Šedivý od červené čáry druhý. Ve druhé třetině jsme polevili a soupeř nás dostal pod velký tlak, ale pomohl nám náš gólman. Třetí třetinu se rozehrál David Ryšánek a Petr Tylich dával góly. Chválím mužstvo za disciplínu.“

 

 

 

Petr Tylich: ,, Hrálo se kvalitní utkání ve svižném tempu. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme přestáli velký tlak soupeře. Ve třetí třetině už jsme zápas kontrolovali a přidali i další góly. Výborný výkon podal brankář, který zneškodnil vyložené šance soupeře.“

 

 

 

Karel Hřídel: ,, Výborně nám vyšel vstup do první a třetí třetiny, kdy jsme vstřelili rychlé góly. Poté už jsme jen čekali na soupeřovi chyby.