Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý vstup do zápasu, téměř promarněný 3 gólový náskok a nakonec velká úleva po šťastném závěru. Tak by se dalo zhodnotit utkání proti Chlumu.

Nastoupili jsme bez nemocného Karla Hřídela, Romana Králíčka, navíc s ne úplně zdravým Michalem Šedivým. Po opatrných úvodních minutách si v 6. minutě vzal puk v našem obranném pásmu Petr Tylich a nádherným slalomem přes celé hřiště otevřel skóre. Branka nás evidentně uklidnila. Hned následující střídání zafungovala bratrská spolupráce, když Petr Fiala našel svého bráchu Milana a ten krásnou střelou nedal brakáři chlumu nejmenší šanci. Do konce třetiny jsme diktovali tempo my, ale šance které jsme si vytvořili, zůstali po hříchu nevyužity.

Hned v úvodu třetí třetiny nahodil puk na soupeřovu branku Pavel Fiala a po skrumáži před brankou Petr Tylich zvýšil na 3:0. Utkání se zdálo být téměř rozhodnuté, ovšem opak byl pravdou. Hned o minutu později se ke slovu dostali Chlumáci, když střelu vyraženou brankářem vrátil do sítě Pavel Mošanský. Chlum ožil a naše obrana na čele s brankářem nepůsobila nejjistějším dojmem. Do konce třetiny se skóre nezměnilo ani po několika velkých šancích 2. útoku a tak bylo jasné že třetí třetina bude hodně zajímavá.

Třetí třetina byla rozehrána poměrně opatrně, šance nepřicházeli ani na jedné straně. V 9. minutě se však po několika zaváháních našich hráčů při vyhození puku se ke střele z mezikruží dostal opět Pavel Mošanský a bylo to už pouze o gól. V té chvíli soupeř vrhl všechny síly do útoku. Vyrovnání vyselo ve vzduchu. Po nedorozumění našich obránců se soupeř dostal do samostatnému úniku. Petr Balík však šanci zastavil za cenu faulu. V té chvíli, by asi nikdo neprotestoval proti nařízenému trestnému střílení, ovšem rozhodčí byli jiného názoru a zákrok byl ohodnocen pouze 2 minutovým trestem. Po krušné první minutě oslabení se po Milana Hájka a Petra Tylicha dostal k zakončení Patrik Eisenreich a definitivně rozhodl o našem vítězství. V závěru pak viděli diváci i boxerskou vložku Michala Bernarda a Jiřího Weidenthálera, oba byli odměněni trestem 5+ do konce utkání. Kosmetickou úpravu na skóre pak udělal po přihrávce Milana Hájka Michal Šedivý, který upravil na konečných 5:2.

Tento zápas jsme s vypětím všech sil nakonec zvládli, už v pátek nás čeká velice těžké utkání proti Novému Knínu. Soupeři, kterému se povedl vstup do soutěže, když s přehledem porazil Bubáky Chlum 6:1. Páteční utkání začíná ve 22:00.

 

 

 

Řekli po utkání:

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,,Nastoupili jsme v neúplné sestavě. Začátek nám vyšel, útlum přišel ve druhé třetině, kdy soupeř vyrovnal hru.  Ve třetí třetině nás soupeř tlačil a chtěl vyrovnat, ale po nádherné akci z protiútoku jsme zvýšili na 4:2 a bylo rozhodnuto.“

 

 

 

Michal Bernard: ,, Výsledek vypadá jednoznačně, ale zápas lehký nebyl. Po první třetině jsme se až moc uklidnili. Po spoustě neproměněných našich šancích se Chlum dvěma góly dostal zpět do zápasu a utkání zdramatizoval. Tlak jsme ustáli a čtvrtý gól rozhodl.“

 

 

 

Patrik Eisenreich: ,, Zápas jsme rozehráli v dobrém tempu. Petr Tylich po samostatném úniku a Milan Fiala získali vedení. Pak jsme však polevili a Chlum nás začal přehrávat. Nakonec jsme však vedení udrželi utkání zvládli.“