Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další ze série těžkých zápasů jsme odehráli proti  týmu Matadores. Zápas byl pro nás o to těžší, protože jsme se o něm dozvěděli pouze den před zápasem. Původně plánovaný zápas Matadores – Nový Knín byl odložen z důvodu velké marodky hráčů Nového Knína. Na žádost ředitele soutěže pana Kadlečka jsme namísto Nového Knína nastoupili my.

Více než polovina hráčů našeho týmu velmi dobře pamatovala téměř 3 roky starou rekordní porážku v historii klubu 18:0 právě s tímto soupeřem. Tento fakt a dosavadní výsledky Matadorů nás vedli k tomu, že jsme hráli velmi zodpovědně směrem dozadu. Soupeře jsme do žádných velkých šancí nepouštěli. Dostal se jen k několika střelám z dálky, které však příliš nebezpečí neznamenaly. V 7. minutě předvedli krásnou spolupráci Karel Hřídel s Petrem Tylichem, kdy druhý jmenovaný zakončil akci 2 na 1 mezi nohy brankáře. O dvě minuty zatáhl puk do třetiny soupeře Michal Šedivý, zpětnou přihrávkou našel na vrcholu kruhů Lukáše Pejsara, který bez přípravy napálil puk k levé tyči a nedal tak brankáři nejmenší šanci a bylo to 2:0. Do konce třetiny už jsme byli lepším týmem, bohužel další branku jsme už nepřidali.

Druhou třetinu jsme začali výborně. Petr Tylich našel na modré čáře Michala Šedivého a jak jsme si již v této sezóně zvykli, rána od modré v jeho podání= jistý gól. Bylo to 3:0. Matadoři, nepříliš zvyklí prohrávat, se od této chvíle začali více zabývat diskusemi s rozhodčími, než aby se snažili s výsledkem něco udělat. V 19. minutě jsme navíc přišli o kapitána Milana Hájka, kterého u mantinelu nevybíravě srazil hráč Matadores. S podezřením na zlomenou klíční kost odjel na vyšetření do nemocnice, které podezření naštěstí nepotvrdilo. Po tomto zranění a z toho důvodu i nutném přeskupení sestavy jsme na několik minut předali iniciativu na stranu soupeře, kterou přetavil v branku František Arbes, který  situaci 1:1 zakončil střelou mezi betony brankáře. Naštěstí hned vzápětí skóroval poprvé ve Zvíroticích David Ryšánek, který zužitkoval přesilovkovou spolupráci s Lukášem Pejsarem. Gól sebral Matadorům vítr z plachet a do konce třetiny jsme utkání s přehledem kontrolovali.

V poslední části jsme očekávali drtivý nástup soupeře, který se však vůbec nedostavil. Soupeře jsme i přesto, že jsme dvakrát hráli v oslabení do žádných šancí nepouštěli. Loňský finalista soutěže se prezentoval pouze několika záludnými zákroky, kdy hokejku spíše než na hokej používal k boji. Přímý souboj o druhé místo jsme tedy zvládli.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,, Matadores mě nepřesvědčili, měli jsme mnohem větší touhu po vítězství a nasazení.“

 

 

 

Karel Hřídel: ,, Na dnešní zápas jsem se velmi těšil, protože Matadoři jsou finalisti minulého ročníku. Soupeř mě však zklamal velmi zákeřnou hrou.“

 

 

 

Dušan Matějka: ,, Matadoři mě zklamali, využili každé příležitosti, kdy mohli někoho seknout tak, aby to rozhodčí neviděl. Naštěstí jsme se soustředili jen na vlastní výkon, což se ukázalo jako rozhodující“