Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kačerům skvěle vyšel úvod zápasu. Ve druhé minutě vybojoval puk v našem obranném pásmu Franta Větrovský, přihrál do gólové šance Michalu Dolenskému, který místo zakončení nezištnou přihrávkou našel před prakticky prázdnou brankou Jannise Dalase, který už se zakončením neměl žádný problém. Prohrávali jsme 1:0. Dobře organizovaná hra Kačerů nám téměř nedovolovala dostat se do souvislejšího náporu. Brankáře Příčov ohrozil pouze Michal Šedivý, který se pokoušel o své tradiční střely z velké dálky. Až v 9. minutě se do první vážnější šance dostal náš jednoznačně nejlepší hráč tohoto zápasu David Ryšánek a střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Otočit výsledek v náš prospěch mohl Martin Pilecký, ale jeho 2 pokusy z dobrých pozic zůstaly nevyužity, na druhé straně měl šanci i Janis Dalas, ale také nedal, proto byl stav utkání po první třetině 1:1.

Hned v úvodu 2. třetiny jsme se dostali k přesilové hře, se kterou jsme naložili prachbídně, protože největší šanci při ní měl soupeř, ale Franta Větrovský svůj samostatný nájezd neproměnil. Ve 20. minutě se vyplatilo důsledné sledování puku Davidu Ryšánkovi, který dorazil vlastní střelu za záda brankáře. Vedli jsme 2:1 a mohli přidat i branku 3., ale Michal Šedivý tentokrát ránu od modré poslal přímo do brankáře. Bohužel ve 27. minutě přišlo nedorozumění při rozehrávce mezi brankářem a obráncem. Náš obránce pravděpodobně nečekal že se bude puk rozehrávat a zbrkle ho poslal na hůl Tomáše Hořčice a jeho vyraženou střelu sklepl do branky Pavel Spilka. Začínalo se prakticky znovu. Ve 29. minutě nastal, jak se později ukázalo, klíčový moment zápasu. Michal Šedivý fauloval a byl vyloučen, to naprosto zbytečně okomentoval Petr Tylich a byl odměněn 10 minutovým osobním trestem. Další 2 minutový trest si za hráčskou lavici vykoledoval trenér Pavel Tylich a hráli jsme dvojnásobné oslabení. To využil 4 sekundy před koncem 2. třetiny Franta Větrovský. Šli jsme do kabin a další zbytečný 10 minutový trest dostal Karel Hřídel, který se šel o svůj názor na řízení utkání podělit s rozhodčími.

Značně oslabeni jsme zahájili 3. třetinu a nevedli si vůbec špatně. Celou třetinu jsme měli mírnou územní převahu, Venca Mareš mohl dokonce vyrovnat, ale do prázdné brány nedal. Dobře bránící Kačeři však pustili jen velice málo střel na svou branku. V 10. minutě, po návratu potrestaných hráčů jsme ještě vystupňovali tlak, ale ani přes téměř 2 minutovou powerplay se vyrovnat nepodařilo.

Další zápas je na programu 27.12. od 18:30 proti Dominu.Poprvé v této sezóně se v sestavě objevil Tomáš Novák.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,, Pěkný zápas ovlivněn velmi špatným výkonem rozhodčích, kteří ovlivnili výsledek.“

 

 

 

David Ryšánek: ,, Velice vyrovnané utkání, které jsme nedokázali dovést do vítězného konce. Na dva rychlé góly z konce druhé třetiny, jsme i přes velký tlak nedokázali odpovědět.“

 

 

 

Milan Fiala: ,, Dlouho jsme se dostávali do zápasu. Po vyrovnání jsme přidali i druhý gól a byli jsme lepší. Škoda vyloučení, které určitě ovlivnily výsledek. Přesto myslím, že to byl pěkný zápas."