Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do utkání jsme šli s vědomím, že jakákoliv výhra nám zpečetí definitivu postupu. Začali jsme proto velice aktivně. Hned ve druhé minutě se trefil Petr Tylich,který dorazil brankářem vyraženou střelu Kamila Benka. Celou první třetinu jsme soupeře jednoznačně přehrávali. Bohužel většina našich střeleckých pokusů byla nevyužita. Trefil se až ve 13. minutě nenápadnou střelou Lukáš Pejsar, přihrával Petr Balík. Více branek už v první třetině nepadlo.
Začátek druhé třetiny se nám však nepovedl. Po nevině vypadající akci prokázal Jirka Pechač svou vynikající intuici na výběr místa před brankou a poslal nám svou navštívenku, nutno dodat, že zdaleka ne poslední. Od této chvíle soupeř ožil. Začal lépe bruslit a více střílet. Úleva přišla ve 22. minutě, kdy se při vyloučení Kamila Benka trefil od modré Petr Tylich, přihrával Michal Šedivý. Tato branka odstartovala náš brankostroj. V rozmezí, mezi 24.- 28. minutou se postupně trefili Milan Hájek, Dan Suk a dvakrát Lukáš Pejsar.  Ve stejné minutě, kdy jsme dosáhli 7. branky, přišlo snížení Žabáků. Stav po 2 třetinách byl 7:2.
Ve třetí třetině jsme začali opět náporem, ale byl to opět Jirka Pechač, který pěknou střelou  snížil na rozdíl 4 gólů. Ve 43. minutě nám vrátil 5 brankové vedení po samostatné akci Kamil Benko. Závěr zápasu se nám pak vůbec nepovedl. Nejprve naší obranu včele s brankářem vyškolil opět Pechač a v poslední minutě se ještě z dalšího samostatného úniku dostal soupeř na rozdíl tří branek. Více už však nestihl, proto po závěrečné siréně mohly naplno propuknout zasloužené oslavy postupu do první ligy.
Utkání bylo hráno velice slušně a nutno pochválit i oba rozhodčí, kteří zápas zvládli s přehledem.  Výborní byli, jako již tradičně, naši fandové. Za celosezónní podporu, jim patří obrovské díky! Doufáme, že nás přijdou podpořit i v závěrečných dvou zápasech. Postupový sen je sice již splněn, nicméně před námi stojí další výzva. Tou není nic jiného než dokončit soutěž bez ztráty jediného bodu.

 

Řekli po zápase

Trenér Pavel Tylich: Dnešní utkání mělo potvrdit postup do první ligy. Dvě třetiny tomu mužstvo podřídilo vše a výsledek se dostavil.

Střelec 3 gólů Lukáš Pejsar: Na vědomost se dává!!! Je to k… jako zvon!!! Bim bam. Jsme v první lize. Díky všem!

Kapitán Milan Hájek: Až na poslední třetinu jsem s výkonem týmu spokojen. Potřebovali jsme vyhrát, což se povedlo. Chci poděkovat trenérovi, vedoucímu mužstva a všem hráčům, kteří se na úspěchu podíleli.Na první ligu se moc těšíme. Na vědomost se dává!!! Je to k…

Michal Šedivý: Vyhráli jsme zaslouženě. Ve druhé třetině se strhla gólová přestřelka. Naši útočníci si s chutí zastříleli a připsali několik bodů do kanadského bodování. Třetí třetinu jsme bohužel zapomněli bránit a nechali si dát zbytečné 3 góly. Doufám, že fanoušci odpustí nelichotivé skóre, které snad nahradí jistý postup do 1. ligy.