Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě než se rozepíšu o zápase s Drásovem, chtěl bych se zmínit o úspěchu členů našeho týmu,vedené trenérem Pavlem Tylichem, na turnaji Válec Cup v Příbrami. Na tomto velice dobře obsazeném turnaji jsme obsadili druhé místo. Když v závěrečném zápase se nám nepodařilo porazit pouze mužstvo Spartaku Příbram, které hrálo pod hlavičkou Stará garda Příbram. Od vítězství v turnaji nás však dělilo pouze 50 sekund. V tu chvíli jsme vedli 2:0, bohužel série několika taktických chyb umožnila soupeři nejprve při perfektně sehrané power play snížit a 20 sekund před koncem i vyrovnat. Konečný výsledek 2:2, znamenal vítězství Příbrami v turnaji o skóre před týmem Válec Tým, kterého jsme byli členy. Velkým zklamáním pro všechny zúčastněné bylo chování hráčů soupeře v průběhu 3. třetiny, kdy zřejmě těžce neunášel fakt, že mu velké problémy dělá tým, který byl složen ze 7 hráčů neregistrované soutěže v Sedlčanech, 6 hráčů okresního přeboru a dvěma hrající krajskou ligu. Tým byl ještě doplněn o 17 letého Ondru Pekárika, za několik let možná hráče severoamerické NHL. Hráči Staré Gardy podrážděně komentovali každé přerušení hry. I přes nepovedený závěr posledního zápasu bylo celkové umístění na turnaji bráno jako vynikající výsledek.

Pondělní zápas byl, jak již bylo avizováno soubojem Petra Tylicha, nejproduktivnějšího hráče poháru s Petrem Křivou, pro změnu nejlepším brankářem poháru. Nakonec z něho vyšel jako vítěz Petr Tylich, který korunoval náš velký úvodní nápor. V 7. minutě jsme vedli 1:0. V tu chvíli by asi nikoho nenapadlo, že tato branka byla poslední naší brankou v letošním poháru. Do konce třetiny si na soupeřově brankáři vylámali zuby Kamil Benko, Lukáš Pejsar , Petr Tylich a další, po první třetině byl tedy stav 1:0.

Druhá třetina byla v podstatě stejná jako ta první, místy jsme měli až drtivý tlak, bohužel překonat brankáře soupeře bylo nad naše síly. Své šance promarnili Milan Hájek, Petr Tylich, Kamil Benko, Michal Šedivý. Gól nám nepřinesla ani přesilová hra 4 proti 3. Ve 13. minutě pak přišel velice nepříjemný a nešťastný okamžik. Michal Šedivý, napřáhl na modré ke své tradiční ráně, bohužel však trefil prvního stojícího hráče soupeře před sebou přímo do obličeje.  Třetina pak byla přerušena a dohrána až po úpravě ledu.

Závěrečná třetina pak byla opět ve znamení marné snahy našich útočníků překonat Petra Křivu. Když už se zdálo že je brankář překonán, pomohla mu tyčka, jako v případě Milana Hájka, nebo Dana Suka. V závěru se pak dostal do šancí i soupeř, kdy nejdříve neproměnil samostatný nájezd a pak ještě 2 minuty před koncem střelu z mezikruží. Do konce zápasu už se tedy skóre nezměnilo. Jen doplním že poměr střel byl 46:8 v náš prospěch.

 Po zápase jsme oslavili společně s našimi fandy 20. vítězství sezóny. Sezóna v Sedlčanech pro nás tedy skončila. Jak však již bylo uvedeno v jiném článku, příští týden nás čeká v Příbrami mezinárodní turnaj. Ten udělá definitivní tečku za sezónou.

 

 

 

Řekli po zápase

 

 

Trenér Pavel Tylich: Poslední zápas nás zastihl v neúplné sestavě. Soupeř měl výborného gólmana, který držel svůj tým celý zápas. Utkání jsme výsledkově zvládli, jinak to byl podprůměrný zápas.

 

 Michal Rýdl: Zápas byl vynikající. Diváci viděli mnoho šancí. Bohužel většinu jsme neproměnili.

 

 Dan Suk: Dnešní zápas byl jeden z nejtěžších. Nehráli jsme v plné sestavě. Soupeře držel výborný brankář. Určitě nás i ovlivnilo zranění Petra Hrušky z Drásova. Celý tým mu přeje brzké uzdravení. Chci poděkovat celému týmu Zvírotic za veleúspěšnou sezónu. Přesto že nebydlím ve Zvíroticích, jsem hrdý, že jsem alespoň takto mohl stát jejich součástí.

 

 Dušan Matějka: Soupeře jsme jasně přehráli. Ze zápasu jsem měl trochu strach, protože dost z nás odehrálo několik těžkých zápasů na turnaji v Příbrami, takže se určitě mohla projevit únava. V závěru zápasu jsem si přál, abychom nevyrobili nějakou hloupou chybu a neumožnili soupeři vyrovnat.  Hororová poslední minuta z Válec cupu proti Staré gardě mi docela vrtala v hlavě. Naštěstí jsme to zvládli. Chci poděkovat našim skvělým fandům za celosezónní podporu, vedení poháru za výbornou organizaci celé soutěže a příští rok se těším nashledanou.