Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 1. 2008

Dlouho očekávané utkání o čelo druhé ligy nezačalo pro nás příliš šťastně. Rožmitál šel do vedení díky brance kapitána Tomáše Fouse. Rožmitál vedl 1 : 0 a to byl i konečný stav první třetiny.
Druhou třetinu jsme začali aktivněji, jenže nevyužili jsme několik vyložených šancí a soupeř udeřil v přesilové hře podruhé. Marek Zárybnický vstřelili branku, které předcházel úder hokejkou clonícího hráče Rožmitálu do masky brankáře, namísto vyloučení jsme prohrávali 0 : 2. Naše odpověď však byla velmi rychlá. Michal Šedivý propálil od modré vše co mu stálo v cestě a bylo to 1 : 2. Chvíli po první brance jsme šli do oslabení, v kterém jsme však po kombinaci Petra Tylicha a Kamila Benka vyrovnali na 2 : 2. Zbytek oslabení jsme však opět neubránili a Marek Zárybnický opět dostal vedení na stranu Rožmitálu.
Do třetí třetiny jsme šli s cílem co nejdříve vyrovnat. Podařilo se to Petru Tylichovi, který po vypíchnutí puku obránci proměnil samostatný nájezd. Vyrovnaný stav vydržel několik minut a vypadalo to, že zápas skončí remízou. Pět minut před koncem však hráč Rožmitálu vyhodil puk z vlastní třetiny mezi diváky, za což byl rozhodčím potrestán 2 minutovým trestem. Na přesilovku trenér Pavel Tylich poslal střelce večera Šéďu, který tvrdou ranou strhl vedení na naši stranu. Po obdrženém gólu navíc rožmitálští začali vehementně protestovat. Výsledkem bylo vyloučení 2 hráčů do konce zápasu. Navíc se nám 4 minuty před koncem naskytla možnost hrát 5 minutovou přesilovku. Po několika vyložených šancích využil tuto výhodu opět Šéďa, který se tentokrát trefil od červené čáry.
Po zápase pak propukla obrovská a hlavně zasloužená radost. Je nutné také poděkovat našim skvělým fanouškům, kteří nás přišli podpořit v hojném počtu i přes to, že zápas začínal v dosti pozdní večerní hodinu.


 

Řekli po zápase:
Trenér Pavel Tylich: "Zápas byl dopředu avizován jako šlágr kola. Obě mužstva se k němu také tak připravovala. Hned na začátku jsme promarnili přesilovku 5 proti 3. Soupeř naopak svou první šanci využil. Hrál se oboustranně pěkný hokej. Škoda jen podrážděných reakcí soupeře ke konci zápasu."

Střelec tří branek Michal Šedivý: "Soupeř od začátku často fauloval. Několik osobních trestů na straně Rožmitálu ovlivnilo kvalitu zápasu. Zápas jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme měli více šancí a hlavně byli disciplinovanější."

Karel Hřídel: "Myslím, že zápas byl ovlivněný nedisciplinovaností hráčů Rožmitálu, kteří neustále podrážděně reagovali na výroky rozhodčích. To myslím rozhodlo zápas, který drželi ve své moci až do poloviny třetí třetiny. K závěru se nemá cenu vyjadřovat, rožmitálští ho absolutně nezvládli. Takové výlevy na hokej nepatří."

Petr Balík: "Zapas s Rožmitálem byl dle očekávání hodně vyhecovaný. Takže jsme nechtěli nic nechat náhodě a během poměrně dlouhé pauzy mezi zápasy jsme si dali pár tréninků pod vedením trenéra navíc. Soupeř zapas psychicky moc neunesl. A to nepochopitelně už za stavu 2 : 0 v jeho prospěch. Chápu, že se rozhodčí muže upísknout jeto taky jenom člověk. Nám třeba jeden z rozhodčích gól přiznával a druhý jej neuznal. Naštěstí nás to nijak nerozhodilo a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Kluci z Rožmitálu mě osobně docela zklamali a to včetně jejich fanoušků. Bylo sice po dvaadvacáté hodině, ale některé jejich vulgarity, na naší adresu a na adresu rozhodčích na stadion podle mě prostě nepatří. Potvrdili jsme, že jsme dobrá parta!!! Děkuji vedení týmu, spoluhráčům a fanouškům za pěkný zápas."