Jdi na obsah Jdi na menu
 


Půl sezóny je za námi, Kocourkov v Poháru pokračuje

15. 12. 2015

Sedlčanský pohár je ve své polovině, úvodní skupina je minulostí, což si zaslouží nějaký ten komentář.

 

1) Půl sezóny je za námi

Nejdřív si ale připomeneme, jak to vypadalo na startu. Do turnaje vstupovalo 28 týmů, které se rozdělily rovnoměrně do dvou skupin, kde si měl zahrát každý s každým právě jednou.

 

2015-12-15-puvodninasazeni.png

 

Když se budu zaobírat pouze skupinou A, ve které hrajeme, tak 1. nepříjemnost byla, že Dublovice jako postupující tým ze skupiny B se rozhodli v turnaji nepokračovat. Po kontumacích s Rožmitálem a SK Votice (oboje pro nedostatek hráčů na soupeřově straně) jsme si tedy z původně plánovaných 13. zápasů zahráli pouze 10.

 

S naší hrou můžeme být asi spokojeni vyjma třech zápasů:

 

River Boys Zvírotice - Genemusic 3:6 (0:0, 0:3, 3:3)

Sestava: Dudek - Dudukin, Řanda, Červenka - Hájek, Kutiš, Větrovský - Vyhnal, Chlasták, Holeček

Muzikanti byli v plný palbě a bylo to znát. První třetinu jsme hořeli, ale drželi jsme se. Ve druhé třetině nám Dan Svoboda uštědřil hattrick :-) 3. třetinu pokračovali v tlaku a když už vedli 5:0, začali jsme góly dávát i my..bohužel pozdě.

 

Kačeři Příčovy - River Boys Zvírotice 5 : 0 (0:0, 4:0, 1:0)

Sestava: Dudek - Dudukin, Řanda, Červenka - Hájek, Holeček, Větrovský - Vyhnal, Sýkora, Valčík

Naprostá katastrofa s naší docházkou vyústila v to, že jsme v hrací den sháněli někoho, kdo by si s námi šel zahrát, aby nás bylo aspoň 9. 2 hodiny před zápasem jsme na soupisku dopsali Radka Valčíka a spoléhali jsme na podobnou docházku u Kačerů. Bohužel ti na nás přišli v plný sestavě :-) Takže o zábavu bylo postaráno hlavně v naší obrané třetině. Po pár akcích z naší strany se začalo aplikovat pravidlo "nedáš dostaneš" a ve druhé třetině nám to tam začali Kačeři sypat. 1,2,3,4 a bylo po zápase. Klasicky vyhecovaný zápas jsme v oslabené sestavě bohužel nezvládli.

 

River Boys Zvírotice - Stará garda Štětkovice 9 : 1 (4:0, 1:1, 4:0)

Sestava: Dudek - Řanda, Hlinka, Křenek, Červenka, Šiňor - Hájek, Tylich, Eisenreinch - Dudukin, Chlasták, Holeček - Vyhnal, Kálal

Naše největší historická výhra nad Štětkami měla zrod již v naší docházce...konečně nás přišlo víc než 9. Vlítli jsme na ně se vší vervou a ovoce jsme sklízeli hlavně v 1. a 3. třetině. Ani Novotňák neustále hlídkující  na naší modré se zápasem nedokázal nic udělat, místo toho se 3 minuty před koncem sebral, šel se svlíkat a nechal spoluhráče ve štychu. Za zmínku stojí nejaktivnější hráč, co se zápisu týče...Holejda! 4 góly, 2 asistence a 3 vyloučení :-) Abych byl férový, musím ještě říci, že Stětky se tak uplně nesešly. Chyběl jim Jirka Kahoun i kápo Radek Válko a možná ještě někdo další...

 

Všechny výsledky základní skupiny:

2015-12-15-vysledky.png

 

 

2) Kocourkov v Poháru pokračuje

Proč jsem zvolil takový nadpis? Protože jsem chtěl být slušný! Když mi dnes 15.12.2015 přistálo v emailu rozhodnutí PK07 z 14.12.2015, tak jsem si myslel, že prožívám Deja vu :-)

 

Jen pro připomenutí, před několika lety se řešila otázka hracího systému z důvodu snižování počtu mužstev v první lize. Soutěž byla na svém vrcholu, měla 32 mužstev. PK tehdy absolutně nedodržovala obecná pravidla jakékoli soutěže, tedy že ti nejlepší postupují do vyšší soutěže a ti nejhorší sestupují do nižší soutěže! Z první ligy týmy sestupovaly, ale do ní nikdo nepostupoval. Vše vyústilo v to, že se odhlasoval hrací systém a razantně se zpřísnila pravidla pohledu na bývalé výkonnostní hráče. I přes to několik týmů skončilo a tento trend pokračuje...

 

Tento rok je skupina A ochuzena o tým Dublovic, který zvítězil v play off 2014-2015 3. ligy a postoupil do 2. ligy. Do druhé fáze turnaje se týmy měly rozdělit na 2 skupiny po 7 týmech. Teď však jeden tým chybí. Ať už bychom se bavili o kterékoli soutěži na světě, tak selským rozumem byste řekli, že 1. liga bude mít týmů 7 a 2. liga 6. Tím spíš, že odstoupil tým, který v původní skupině zaujímal místo druhé poloviny tabulky.

Konečná tabulka po první fázi turnaje (+ rozdělení do lig):

2015-12-15-skupinaa.png

 

To bychom ale nesměli být v Sedlčanech... PK zasedla a rozhodla. 1. liga bude mít 6 mužstev a 2. liga bude mít 7 mužstev! Proč šla PK proti selskému rozumu?..těžko říct. Můžeme jen polemizovat o tom, proč má tým Bubáků hrát právě druhou ligu. Možná PK očekává, že tým SK Votice, který nechal kontumovat 4 své zápasy kvůli nedostatku hráčů, sezónu nedohraje...čert ví. V každém případě tím, že PK dostatečně neobjasnila svůj čin, tak si pod sebou řeže větev.

Pro nás je to zdvižený ukazováček...a nabízí se otázka: Když příští rok skončí nějaký další tým například ze 3. ligy, bude opět 1. liga ztenčena?

Zkrátka soutěž je postavena úplně obráceně než kterákoli jiná. Všude jinde se doplňují vyšší soutěže na úkor nižších...