Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár ještě ani nezačal a je tu problém

25. 8. 2015

SEDLČANY – Jedenáctý ročník tradičního hokejového Hobby turnaje odstartuje v pátek 5. září. Necelé dva týdny před jeho zahájením však přišel nečekaný problém. V neděli 23. srpna obdržel předseda turnajové pohárové komise oficiální oznámení mužstva HC Dublovice o jeho odstoupení z letošního ročníku turnaje. Pohárová komise (PK) nabídla dublovickým hokejistům zařazeným do skupiny A možnost změnit své stanovisko do středy 26. srpna.

 

„Pohárová komise považuje toto jednání za velice neseriozní, když mužstvo se již na jaře do turnaje přihlásilo a své stanovisko o odstoupení ponechalo až do doby, kdy je celý turnaj kompletně připraven k zahájení. Narušením již schváleného hracího systému tak došlo k poškození některých mužstev v tom směru, že nesehrají původně uvažovaný počet utkání a samozřejmě také znehodnotilo již zveřejněný rozpis utkání na září, který bude muset být přepracován podle jiného klíče, což na září může některým mužstvům způsobit komplikace,“ uvádí závěr pondělního zasedání PK.

 

Pokud Dublovice nepřehodnotí do středy své stanovisko, hrozí jim propadnutí startovného ve prospěch pořadatele a pokutu ve výši dvou tisíc korun. „V případě včasného nezaplacení pokuty do 31. srpna nebude mužstvu Dublovic umožněn start v příštím ročníku a v letošním ročníku nebude umožněn start hráčům z loňské soupisky vůbec,“ dodává zápis PK. Pro zimní stadion Sedlčany, jako pořadatele turnaje, tento na poslední chvíli učiněný krok Dublovic znamená přelosování základní skupiny A. Další hrací systém týkající se po ukončení zápasů v základní části rozdělení do jednotlivých lig zůstává nezměněn, pouze 2. liga bude mít o jednoho účastníka méně.

 

Zdroj: Sedlčanský kurýr