Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení hokejové sezóny 2013-2014 HC River Boys Zvírotice

5. 4. 2014

 Těžko, přetěžko se mi píše letošní hodnocení. Vloni jsem po získání „Poháru starosty města Sedlčan“ začal poeticky…přišlo konečně jaro. Motto na našich webových stránkách zní:

 
Pohár jsme neobhájili, ale po boji s „vyškrtanou“ soupiskou a po sezóně plné zraněných je 3. místo také pěkné. Děkujeme všem hráčům i věrným fanouškům!
 
Dovolim si jej doplnit o důležitou skutečnost – že obhájili s přehledem a suverénně 1. místo po základní části a získali tak již potřetí tzv. Prezidentský pohár. Od začátku září 2013 až do března 2014 jsme poctivým přístupem ke hře ve všech mistrovských utkáních nikdy neopustili 1. místo v tabulce. Zkrátka, jak říkají novináři „Vyhráli jsme způsobem start-cíl“. To se musí ocenit zejména s přihlédnutím ke všem novým okolnostem působících proti našemu týmu River Boys.
 
Pořadí po základních skupině:

2014-04-05-zakladniskupina.jpg

 
Konečné pořadí 1. ligy:

2014-04-05-1-liga.jpg

  
Chci vyzvednout vysoce morální sílu našeho kolektivu, že po nešťastném okamžiku minutu před koncem odvetného semifinálového utkání se Štětkovicemi udržel nervy a nenechal se vyprovokovat k vyloučení, které by mělo dopad do nové sezóny. Líbila se mi reakce některých našich hráčů „Tak se sejdeme v květnu na Častoboři, zapijem to a v září se zase do toho pustíme a uděláme vše proto, abychom pohár zase získali“.
 
Po tom nešťastném utkání mi fandové Štětkovic sdělovali „Vy jste ubrečení…“. Kdo byl vloni po našem suverénním vítězství v play off ubrečený? Kdo se připojil k petici Matadorů, komu vadili lehce nadprůměrní kluci Saša se Standou z Kazachstánu? My nebudeme psát petici, aby bývalí druholigoví hráči typu Daniela Svobody, Karla Myslivce, Vladimíra Novotného, Radka Válka, Jiřího Kahouna, Jiřího Fulína, atd. hráli v hobby lize až po padesátce. My nebudeme psát petici, aby nemohli nesportovně nastoupit hráči v play off aniž by nesehráli jedno jediné utkání v základní části (brankář Jirgl ze Štětkovic, střelec Myslivec z Genemusic), zatnem zuby, udržíme partu, nebudeme se hádat, rozumně si některé záležitosti vysvětlíme a třeba se i v něčem přizpůsobíme a použijeme nečekaně stejné zbraně…
 
Nutno ještě jednou musíme zdůraznit, že se nemusíme za nic stydět. Jsme na Vás pyšní, že jste i letos v tak těžkých podmínkách po drastickém zásahu do soupisky a zraněních bojovali s maximálním nasazením.
 
Výsledky všech utkání:

2014-04-05-vysledky.jpg

 
Ve čtvrtfinále River Boys s přehledem zvítězili nad Bubákem Chlum 4:2 a 12:1. V prvním semifinálovém utkání musely Štětkovice stále dotahovat naše vedení, utkání skončilo nakonec smírně 3:3. O odvetném utkání (1:2) se mi těžko píše. Po třech oslabeních v 1. třetině jsme inkasovali pěkně trefeným golém Pavla Soukupa. Celý zápas jsme bojovali a dobývali soupeřovu branku, ve které kraloval pro nás neznámý brankář Petr Jirgl.  Branka Maksima Dudukina 4. minuty před koncem nám dala naději. Za stavu 1:1 (2 minuty do konce) to už vypadalo na nájezdy, ale rozhodčí rozhodli jinak…
Přesto se dá konstatovat, že to bylo předčasné finále a obě utkání s dobrou úrovní a že se hojnému počtu diváků tato semifinálová utkání musela líbit. Souhrn o PLAY OFF naleznete ZDE.
 
V loňském roce jsem podobně rozebíral příčiny úspěchu. Z loňského hodnocení mohu opsat:
1. Spolehlivý brankář Dušan Matějka a to jak v docházce (odehrál 100%, tedy všech 25 utkání), tak ve výkonech. Náš tým obdržel nejméně branek z celé soutěže.
2. Charismatický trenér Pavel Tylich. Svůj klid a optimismus přenášel na celý tým.
 
Oproti loňsku byla změnou propozic nejvíce postižena obrana. Příšli jsme o 3 kvalitní obránce (Michala Šedivého, Tomáše Lukšana, Sašu Avdiyenka). Složení obrany se v každém utkání měnilo a museli v ní zaskakovat útočníci a ti pak v útoku chyběli (Petr Tylich, Maksim Dudukin, Tomáš Holeček,…). Škoda, že útočník Fanda Větrovský dal přednost hře v okresním přeboru za Obecnici. Pavel Sedláček a Karel Hřídel nesmějí hrát s námi hobby ligu, neboť kdysi před 15 lety nastoupili za dorost HC Příbram. Tým lze prakticky doplňovat vzhledem k propozicím jen hráči nad 40 let. Z nových hráčů měli nejlepší přístup k našemu celku Petr Hlinka a Jirka Chlasták. Nepravidělně z různých důvodů se zúčastňovali Tomáš Holeček, Dušan Kozelka, Václav Červenka, Pavel Šiňor, Petr Hlína, Lukáš Dastlík a Fanda Kofroň. A tak největší zátěž ležela na této sestavě:
 
Dušan Matějka
 
Patrik Eisenreich – Petr Hlinka
Jan Řanda – Maksim Dudukin
 
Aleš Huml – Petr Tylich – František Belej
Milan Hájek – Radek Kutiš – Jiří Chlasták
Jarda Vyhnal
 
Závěrem je nutné poděkovat Honzovi Řandovi za přehledně a korektně vedenou činnost vedoucího mužstva. Dále je třeba poděkovat těm nejvěrnějším divákům obce Zvírotic, zejména v závěru soutěže. Nemalý dík patří také našim sponzrům pro letošní sezónu, dopravní firmě DORYS a obci Dublovice. 
 
dorys-cz.png obecdublovice.jpg

 

ing. Ladislav Eisenreich
31. března  2014

 

Gratulujeme a symbolicky předáváme putovní pohár soutěže letošnímu vítězi mužstvu HC Genemusic. :-)

stanley_cup.jpg