Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Sedlčanech začal hokejový pohár, zahájil jej starosta

 Dříve než na led vhodil starosta Sedlčan Jiří Burian puk, pronesl k zahájení sezony krátký projev. „Všem sportovcům, všem oddílům, které se tady za tu dobu vystřídají, přeji hodně úspěchu. Rád se přijdu podívat na některé zápasy a především s vámi budu při předání vítězného poháru," slíbil.

 
Měsíc před prázdninami – 2. června, byly v sedlčanském stadionu po povodni téměř dva metry vody. Nastaly tak nesmírné problémy z pohledu hrací plochy, techniky, rolby, a tak starosta samozřejmě nemohl zapomenout ani na úsilí všech, kteří se na obnově sportoviště podíleli a v krátkém čase dali zimní stadion zase do pořádku. „Když jsem se tu byl podívat, nevěřil jsem, že letošní sezóna bude zahájena," připustil.
 
Starosta pak odstartoval maratón zápasů, v němž bude o pohár soupeřit více než třicet družstev. K této příležitosti si jako při předchozích ročnících oblékl dres, kterého si hodně považuje. „Je to dres kanadsko-americké NHL Carolina Hurricanes, který jsem od hráčů Caroliny dostal v roce 2007, kdy tu sehráli sérii zápasů s našimi neregistrovanými hokejisty. Přijal jsem je při té příležitosti na radnici, kde jsem také poprvé oblékl dres s jejich vlastnoručními podpisy."
 
MARIE BŘEŇOVÁ

Zdroj: Příbramský deník