Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zvírotičtí HC River Boys se konečně dočkali

15. 4. 2013

 SEDLČANY – Finálovými zápasy třetí, druhé a závěrečných utkáním 1. ligy mezi mužstvy HC River Boys Zvírotice a HC Rožmitál pod Třemšínem byl v sobotu 13. dubna na zimním stadionu zakončen osmý ročník pohárového hobby turnaje. Už dopoledne se ve finále 3. ligy střetlo Béčko Staré gardy Štětkovic s mužstvem Čerti Křepenice, které postoupilo do finále díky kontumaci semifinálových výsledků s Bombou Rovina. Šťastnější byla ve finále 3. ligy nakonec záloha Staré gardy Štětkovic, která zvítězila až po samostatných nájezdech. V normální, šedesátiminutové hrací době skončilo dopolední utkání HC Čerti Křepenice – Stará garda Štětkovice B 2 : 2 (1:1, 0:0, 1:1).

 

Odpolední program zahájilo finálové utkání 2. ligy mezi hokejisty mužstev  SK Marila Votice a HC STROS. To skončilo vítězstvím hokejistů Votic 8:5, po třetinách 1:0, 4:5 a 3:0. V posledním finálovém zápase nastoupila proti sobě dvě nejúspěšnější prvoligová mužstva z play-off: HC River Boys Zvírotice a HC Rožmitál p. Třemšínem. Tedy stejní soupeři, jako hrály finále v sezoně 2010/2011, v němž byli úspěšnější hráči Rožmitálu. Utkání mělo podobný průběh jako to před dvěma roky, ale s tím rozdílem, že dotahovat vedení soupeře muselo mužstvo Rožmitálu. „Finále 1. ligy rozhodl razantní nástup mužstva Zvírotic, kterému se po získání třígólového vedení v první třetině podařilo udržet bezpečný odskok od soupeře až do konce,“ řekl k zápasu Jaroslav Rebec, člen organizačního výboru pohárového turnaje. To nakonec stačilo k tomu, že po odehraných šedesáti minutách čisté hry se prvně v osmileté historii radovali ze zisku poháru starosty města Sedlčan hráči Zvírotic. „Určitě potěšila korektní hra všech finalistů a velice slušná návštěva na všechna finálová utkání, při nichž diváci vytvořili hráčům opravdovou hokejovou kulisu,“ dodal Rebec.

 

HC River Boys Zvírotice – HC Rožmitál p. Třemšínem 5:2 (3:0, 1:1, 1:1). Za Zvírotice stříleli branky Stanislav Usov, Aleš Huml, František Větrovský, Radek Kutiš a František Belej. Dva čestné úspěchy Rožmitálu zaznamenali Roman Braun a Marek Zárybnický. Z výhry se radovali také tři vylosovaní diváci, kteří získali hodnotné ceny věnované firmou Adal, zimním stadionem a pivovarem Lobkwicz Vysoký Chlumec. Jiří Nouzecký z Kosovy Hory získal přívěsný vozík za auto, Hana Benešová ze Sedlčan permanentní vstupenku na stadion v sezoně 2013/2014 a Pavel Spilka z Příčov 365 lahvových piv.

 

Zdroj: Sedlčanský kurýr