Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hokejisté Zvírotic poprvé zvedli nad hlavu pohár starosty Sedlčan

19. 4. 2013

 Sedlčany – Na sedlčanském zimním stadionu byl v sobotu 13. dubna odehrán poslední zápas dlouhodobé amatérské hokejové soutěže, ve které od začátku září bojovalo ve třech ligách celkem třiatřicet týmů z celého Příbramska. Během sedmi měsíců hokejoví fanoušci v Sedlčanech viděli bezmála čtyři stovky utkání a v tom nejdůležitějším, finálovém mači první ligy, se utkaly týmy Zvírotic a Rožmitálu pod Třemšínem.

 

Téměř do posledního místečka zaplněný zimní stadion byl svědkem rušného zápasu, v němž zpočátku dominovaly Zvírotice, ale Rožmitál v závěru druhé třetiny a především na začátku třetí části hry srovnal krok. Bylo to ale až za stavu 3:0 pro hráče od Vltavy, kteří si jako na výletě jezdili tři na dva, dva na jednoho a v jednom případě i dva na nikoho. Ještě, že Rožmitálští měli výborného brankáře. Teprve za stavu 4:0 začali střílet i branky, a najednou byli vedoucímu týmu na dostřel. Ten ale v pravou chvíli zabral, přidal pátý gól a po vítězství 5:2 si kapitán týmu Zvírotic mohl dojet pro pohár.

 

Cennou trofej vítězům předal předseda pohárové komise amatérského hokejového turnaje v Sedlčanech Jaroslav Rebec, společně se starostou Sedlčan Jiřím Burianem.

 

„Historie amatérské hokejové soutěže v Sedlčanech se začala psát v sezoně 2004 – 05," řekl nám před začátkem finálového souboje Jaroslav Rebec. „Tehdy v základní části zvítězil tým Radětic. Toto mužstvo potvrdilo svoji kvalitu i v play off a stalo se prvním držitelem poháru." Předseda pohárové komise sedlčanské hokejové soutěže nám prozradil i vítěze následujících ročníků. Ve druhé sezoně vyhrál základní část tým Staré gardy Štětkovic, a také tito hokejisté v play off získali pohár do svého dočasného držení. A zdaleka ne naposledy. V sezoně 2006 – 07 se z důvodu zastřešování zimního stadionu pohárová utkání nehrála a v následující sezoně putovní trofej získal domácí tým Tatran Stars Sedlčany. O rok později byl sice po základní části první Rožmitál, ale pohár již podruhé získaly Štětkovice. V následující sezoně se tomuto týmu podařilo svůj triumf obhájit a loni zvítězil opět.

 

Díky těmto triumfům jsou Štětkovice nejúspěšnějším účastníkem soutěže.

 

V sezoně 2010 – 11 dominovali hokejisté Rožmitálu, kteří se letos opět dostali do finále, ale tentokrát se museli sklonit před uměním hokejistů River Boys Zvírotice. Ti byli doposud ve finále už třikrát, ale ve všech případech prohráli. Až letos to tedy vyšlo.

 

Výsledky finálových zápasů

 

3. liga

Čerti Křepenice – Stará garda Štětkovice B 2:2 (1:1, 0:0, 1:1) Kodet 2 – Děd ml., Jarůšek, po sn vyhrály Štětkovice B.
 
 
2. liga
Marila Votice – STROS 8:5 (1:0, 4:5, 3:0) Fulín 2, Srdínko 2, Bindl, Vilímek, Drábek, Šedivý – Hlaváček 2, Nesvorný 2, Sadecký.
 
 
1. liga
River Boys Zvírotice – Rožmitál p. Tř. 5:2 (3:0, 1:1, 1:1) Usov, Huml, Větrovský, Kutiš, Belej – Braun, Zárybnický.
 

Zdroj: Příbramský deník