Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pavel Tylich, sportovec od mládí

Kdo je Pavel Tylich? Narodil se ve znamení vodnáře. Mezi jeho koníčky patří aktivní nohejbal, pinpong a šachy. Nejoblíbenějším pitím je plzeňské pivo a nejoblíbenějším jídlem je svíčková na smetaně. Oba syny vychoval ve sportovním duchu. Oba se aktivně věnují hokeji a jsou úspěšnými hráči hokejové ligy Sedlčany.

 

Pavle kdy si začal s hokejem?

 

„S hokejem jsem začal jako malý kluk, někdy ve čtyřech letech.“

 

Jak dlouho si hokejovým trenérem?

 

„Hokej jsem začal trénovat, někdy před dvaceti lety.“

 

Jak dlouho trénuješ zvírotické mužstvo?

          

          „Už to bude pátou sezónu.“

 Jak to vidíš do budocnosti s zvírotickým klubem?

 

            ,,Pevně věřím, že letos vyhrajeme pohár."

 

Pavle, jak se oba tví synové dostali k hokeji? Nenutil si je tak trochu do toho?

 

„Když byli kluci ještě malí, tak jsem je dal na hokej. Petr, si při hokeji, jako malý chlapec zlomil klíční kost. Tak měl zpočátku k hokeji nějaké předsudky. Ale časem si hokej zamiloval. Pavel, měl hokej rád od svých začátku.“

 

Mám na tebe takovou otázku, které je asi od začátku jasná… Jaké noviny si kupuješ, jakou rubriku v nich čteš jako první?

 

            Když si koupím noviny, tak si koupím AHA. Samozřejmě, první čtu SPORT. Přečtu si vtip a luštím křížovku. Politika a podobné události mě příliš nezajímají.“

 

Poslední otázka je na přání hráčů. Pavle, kolik máš nemanželských dětí?

Pavel chvíli přemýšlí a odpovídá: „NO COMENT.“ Hráči naléhají… „Dobře, tak 15 až 20.“ Následuje smích.

 

Děkuji Pavlovi Tylichovi za příjemný rozhovor. Doufám, že poslední odpověď na otázku nevyvolá vlnu soudních tahanic o uznání otcovství. A vlnu pozdějšího vymáhání alimentů. Nejdráž by Pavla vyšel jeho nemanželský syn hrající za repre (Pavle nemusíš se bát, mi to Jardovi nepovíme). Po příštím zápase se můžete těšit na další rozhovor a to s kapitánem týmu Milanem Hájkem.