Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas oslabených

 

Zápas s Kačery měl být jedním z vrcholů základní části poháru, neboť se v něm hrálo o první místo v tabulce. I velice pěkná divácká návštěva odpovídala důležitosti zápasu. Bohužel těžko ovlivnitelné vlivy zapříčinily, že zápas mohl být nazýván ne bojem o první místo, ale anketou o více oslabené mužstvo. Jen pro zajímavost Kačerům chyběl Novotný, Pavel Spilka, Hladký, Pitra, Čejda a bratři Kukačkové. Na naší straně Jarda Střeska, kapitán Milan Hájek, Petr Tylich, Aleš Huml, Lukáš Pejsar, Michal Bernard. Kapitánské céčko bylo přiděleno Karlu Hřídelovi, který si za své několikaleté dobré služby Zvíroticím funkci zasloužil a zápas si náramně užíval.

V samotném zápase však i zbylí hráči ukázali že hokej hrát umí a divákům nabídli velice pěknou podívanou. Na straně Kačerů byl velmi agilní Joanis Dalas. O ohrožování branky Kačerů se staral především útok Franty Beleje. V lehce nervózní první třetině jsme čelili hned čtyřikrát oslabení, nicméně zejména vyloučení Franty Kadiče bylo hodně přísné, neboť akrobatická vložka Joanise Dalase by pravděpodobně zaujala nejednoho filmového kritika. Všechny oslabení jsme však ustáli bez pohromy. Ta pak přišla až v 15. minutě při rovnovážném stavu hráčů na ledě. Po nenápadné přihrávce Franty Pilíka si dokázal před naším obráncem najít puk Jirka Humhal a plácnutím do něj to bylo 1:0 pro Kačery.

Druhou třetinu jsme začali aktivně. Na našich hráčích bylo vidět velké úsilí vyrovnat, ale v šachu nás držel svými skvělými zákroky Jarda Dvořák v příčovské brance. Na druhé straně mohl po buly skórovat nebezpečný Joanis Dalas, ale proti Dušanovi Matějkovi na dvakrát neuspěl. Kouzlo příčovského brankáře dokázal odčarovat až ve 24. minutě Pavel Sedláček, který se po přihrávce Fandy Kadiče nejprve elegantně zbavil obránce a pak nepříliš povedenou střelou mez nohy vyrovnal. Gól nás ještě více povzbudil a stále jsme byli my tím lepším týmem. Akcie kačerů však i nadále držel vysoko Jarda Dvořák. Ve 30. minutě nejprve perfektně zneškodnil střelu Franty Beleje, ale proti dorážce Franty Větrovského už byl naprosto bezmocný. Vedli jsme 2:1, ale před závěrečnou třetinou byl zápas stále otevřený.

Úvod třetiny závěrečné byl báječný. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu, posunul puk Maksim Dudukin na Frantu Kadiče, ten bez váhání vystřel. Jeho střelu pak ještě obránce Příčov tečoval nešťastně do proti pohybu gólmana a bylo to 3:1. Kačeři se snažili s výsledkem něco udělat, šanci Romana Chwastka však Dušan Matějka kryl. Když pak při vlastním oslabení vystihl rozehrávku brankáře Fanda Belej a mazácky přidal 4. gól, nebylo o vítězi utkání pochyb. Konec zápasu už jen zpestřilo vykázání trenéra Příčov na tribunu, po slovním napadení rozhodčího. Výsledek 4:1 se už nezměnil a to znamená, že na čele tabulky jsme se odpoutali s tří bodovým náskokem na týmy Příčov a Štětkovic.