Jdi na obsah Jdi na menu
 


První vítězství

 

Po tragických zářijových výsledcích jsme v novém měsíci nastoupili proti týmu Rožmitálu. Utkání slibovalo atraktivní podívanou, ale opak byl pravdou. Utkání začalo velmi opatrně a ve vlažném tempu. Oběma týmům navíc dělalo velké problémy přihrát si přesně puk. První kdo dokázal rozhýbat ukazovatelem skóre byl v 10. minutě Petr Tylich, který vrátil do branky brankářem vyraženou střelu Michala Šedivého. To byl jediná akce vedoucí ke gólu úvodního dějství.

Hned úvod druhé části nám vyšel excelentně, Petr Tylich našel Frantu Větrovského, který nekompromisně zvýšil na 2:0. Na druhé straně mohl gól vstřelit po obrovské chybě v rozehrávce Marek Zárybnický, ale jeho střelu brankář kryl. Soupeř vycítil šanci na snížení a ještě několikrát zle dotíral na naší branku, nicméně bez gólového úspěchu. Ve 29. minutě naopak po spolupráci Petra Tylicha a Aleše Humla druhý jmenovaný zvýšil už na 3:0. Bohužel hned po rozehrání rozpoutal soupeř doslova uragán v našem obraném pásmu. Tento téměř 1:30 trvající nápor korunoval Michal Zajíček gólem 3 sekundy před koncem 2. třetiny. Do kabin se odcházelo za stavu 3:1 v náš prospěch.

Začátek závěrečného dějství ukázal, že zbytečně inkasovaný gól nabudí soupeře ke snaze otočit zápas. Když ve 34. minutě navíc svým druhým gólem v zápase snížil Michal Zajíček na 3:2, začali jsme se o výsledek strachovat. Uklidňující náskok nám paradoxně v oslabení vrátil Franta Větrovský po samostatném úniku, do kterého ho vyslal Aleš Huml. Navíc, když Franta Větrovský zkompletoval hattrick, bylo naprosto jasné, že první vítězství v letošní sezóně nám už utéct nemůže.

Vítězství tímto těžkým soupeřem by týmu mělo pomoci v dalších bojích proti silným soupeřům, které nás v říjnu čekají.