Jdi na obsah Jdi na menu
 


Porážíme Olbramovice

 

Další zápas jsme sehráli proti tradičnímu účastníkovi play off poháru, týmu Olbramovic. Hned od začátku jsme na soupeře vyrukovali s naší osvědčenou zbraní z posledních zápasů a tou je zodpovědná defensiva. Rychlé protiútoky pak dělali soupeři značné problémy. Jeden z nich ve vlastním oslabení předvedla dvojice Aleš Huml- Petr Tylich a po ukázkovém zakončení Petra Tylicha jsme šli do vedení. I nadále jsme pokračovali v zodpovědné hře dozadu. Soupeř se k vyloženým šancím nedostával. Naopak obráncům Olbramovic několikrát zle zatápěl Franta Belej, který nejprve připravil šanci Milanu Hájkovi, ten ovšem neproměnil, a po té vyzval ke skórování Radka Čandu, který výzvu k první brance ve Zvírotickém dresu bez váhání přijal a střelou z „mezikruhu“ rozvlnil síť za brankářem Olbramovic podruhé. Na druhé straně mohl snížit Zdeněk Bláha, kterého zcela osamoceného našel před brankou Petr Votruba, ale náš brankář si dokázal poradit jak s první střelou, tak i následnou dorážkou. Po první třetině jsme vedli 2:0.

Druhou třetinu začal soupeř odvážněji, nejvíce nám dávala zabrat dvojice Petr Votruba- Zdeněk Bláha, ale pokaždé si vylámali zuby na brankáři Dušanu Matějkovi. Naopak po skvělém napadání Radka Čandy za brankou Olbramovic a následné perfektní přihrávce vybojovaného puku před branku na Frantu Beleje to bylo 3:0. Pro Frantu to byla, stejně jako pro Radka Čandu předtím, premiérová branka v našem dresu. Na už hodně pohodových 4:0 zvyšoval Michal Šedivý, jemuž na jeho obávanou ránu nabil Petr Tylich. 4. branka měla za důsledek lehké polevení v pozornosti směrem dozadu, trest na sebe nenechal příliš dlouho čekat. Zdeněk Bláha dostal prostor k velkému nápřahu a jeho střela nad rameno gólmana div neprotrhl síť v naší brance. Za stavu 4:1 v náš prospěch se obě mužstva odebrala do kabin.

Závěrečnou část už jsme zcela ovládli. Nejprve Franta Belej oslovil Michala Šedivého, který ani podruhé pobídkou k ráně od modré nepohrdl a svou druhou brankou zvýšil na 5:1. Pak předvedl své přihrávačské schopnosti i Petr Tylich, který nejprve připravil gól Frantovi Belejovi a poté i Milanu Hájkovi. Zápas se v pohodě dohrál a my jsme díky přesvědčivému vítězství poskočili už do horní poloviny tabulky.

Další utkání sehrajeme v neděli 24.10. proti týmu Stars.