Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komplex Štětkovice zlomen

 

    Zápas se soupeřem, proti kterému se nám dlouhodobě nedaří, začal divoce. Nejprve se v první minutě řítil sám na brankáře štětkovický Jan Cicák, ale nedal. Na druhé straně pak ještě ve stejné minutě odpověděl Jarda Střeska, jehož nenápadná střela po přihrávce Patrika Einsenreicha skončila k udivení všech v síti, nutno říci, že brance velkou měrou pomohl bránící hráč soupeře, který změnil její směr mimo dosah brankáře Pudila. Hráči Staré gardy hned reagovali na úvodní gól zvýšenou aktivitou. Neustále hrozilo nebezpečí od útoku Radek Válko, Jan Cicák, Václav Herma. Velkého zmatku v našem obranném pásmu, způsobeného právě touto trojičkou, dokázal ve 4. minutě využít Jiří Krasl, který vyrovnal. Hra se poté na chvíli zklidnila. Gólovou smršť odstartovala v 9. minutě branka Franty Větrovského, který uklidil puk z velkého úhlu pod horní tyčku štětkovické branky. Vedli jsme 2:1, ale vedení nám vydrželo pouze několik sekund, protože Radek Válko dokázal v levém rohu udržet puk proti našim 2 hráčům a po nabruslení do střelecké pozice v úrovni bodu na vhazování, střelou, která se odrazila od levé spojnice branky opět vyrovnal. O minutu později jsme si poprvé v zápase vyzkoušeli, jaké to je prohrávat. Jan Cicák si našel odražený kotouč vystřelený Radkem Válkem a přes beton brankáře dokázal přehodit puk do naší branky. Za tři minuty bylo opět vyrovnáno, to když vybojoval puk Milan Hájek za brankou a přihrál Radku Čandovi, který bez váhání zametl puk po třetí za záda brankáře Libora Pudila. Divácky atraktivní první třetina skončila nerozhodným skórem 3:3.

    I ve druhé třetině se bylo na co koukat, byť už tak gólově bohatá nebyla. Na jedné straně trefil Radek Válko tyč, na druhé pak předvedl velký kolotoč náš první útok, bohužel bez gólového efektu. Do 25. minuty naprosto vyrovnané utkání ovlivnilo dvojnásobné vyloučení, které nás poslalo do oslabení 5 proti 3 trvající více než 1 minutu. Bohužel první potrestaný hráč byl poslán na led dříve, neboť po přečíslení v situaci 3 hráčů proti 3 využil přihrávku Jana Cicáka Radek Válko a střelou bez přípravy strhl vedení na stranu Štětkovic. Štětkovice vedli 4:3 a tak skončila i druhá třetina.

    V přestávce mezi 2. a 3. třetinou jsme cítili, že proti Štětkovicím je tentokrát šance na úspěch. Třetí třetinu se soupeř zaměřil prakticky pouze na bránění a dá se říci, že tato třetina přinesla nejméně pohledný hokej. Pro nás bylo velmi obtížné prosadit se v přehuštěné obraně. Aby naše obrana neupadla do úplného spánku, provětral ji, kdo jiný než nejlepší hráč Štětek Radek Válko, jeho pokus však tentokrát gólman ramenem kryl. Ve 39. minutě to přišlo. Petr Tylich si všiml zcela volného Franty Větrovského. Ten se s pukem příliš nerozmýšlel a střelou z vrcholu kruhů vyrovnal. Branka vlila celému týmu do žil novou energii, podpořenou navíc dvojnásobným vyloučením hráčů Štětkovic. Po neúspěšném obléhání soupeřovi branky a následným osvobzujícím vyhození soupeře si puk za naší brankou sebral Franta Belej a rozjel se s ním s cílem zavézt ho do útočného pásma. Situace se vyvinula tak, že před ním zůstal pouze jeden obránce, který dokonale stínil ve výhledu vlastnímu brankáři. Střela umístěná k pravé tyči přes tohoto beka znamenala 3 minuty před koncem naše opětovné vedení. Minutu před koncem mohl soupeř opět vyrovnat po akci Venci Hermy a Radka Válka, ale druhý jmenovaný svou šanci neproměnil. Když se pak v poslední minutě prosadil, po přihrávce Franty Beleje, novic v našem Maksim Dudukin, nebylo pochyb, že Štětkovice poprvé v historii klubu porazíme.

    Zápas před velice pěknou diváckou návštěvou jsme zvládli. Uź v pátek nás bude čekat dallší těžký soupeř, a to tým Genemusic.