Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další prohra se Štětkovicemi

 

Repríza loňského finále se konala už ve druhém kole poháru. Náš tým šel do zápasu s touhou vrátit soupeři finálovou porážku a vlastně poprvé v historii klubu hráče Štětkovic porazit. Po úvodním náporu Štětkovic se ve 4. minutě po přihrávce Aleše Humla dostal k puku Petr Tylich a z velkého úhlu zaskočil brankáře. Vedli jsme 1:0. Soupeř se snažil o bleskovou odpověď, ale v několika slibných šancích neuspěl. Naopak v 10. minutě se prosadil, po přihrávce Franty Kadiče , novic v našem dresu Jarda Minařík. V tu chvíli vše vypadalo naprosto pohodově. Navíc hned za minutu roztočila naše první pětka obrovský, téměř minutový kolotoč v útočném pásmu. Toto snažení vyústilo i v další branku, bohužel nebyla to 3. v síti Štětkovic, ale po bleskovém brejku bylo na světě snížení Michalem Vošmikem, který svůj nájezd bezpečně proměnil. Stav 2:1 už se do konce 1. patnáctiminutovky nezměnil.

V té druhé jsme hned v úvodu opět odskočili o dvě branky. Petr Tylich vybídl ke skórování Aleše Humla, který střelou pod horní tyčku, nedal soupeřovu brankáři žádnou šanci. Nadějně rozehraný zápas jsme však vlastní nedisciplinovaností nabídli soupeři otočit. Ve 24. minutě putoval na trestnou František Belej a stačilo jen několik sekund, aby Libor Mrázek tečoval střelu Jakuba Hozmana od modré čáry mimo dosah brankáře a bylo to 3:2. O 2 minuty později byl vyloučen Franta Kadič a kombinace v přesilovce Venca Herma- Radek Válko znamenala vyrovnání. Do konce třetiny už se nic zásadního, co by mohlo přinést změnu skóre nestalo, a tak se do závěrečné třetiny šlo za stavu 3:3.

Hned první minuta závěrečné třetiny přinesla rozhodnutí. Radek Válko z otočky napálil puk, který zastavila až síť v naší brance a strhl vedení poprvé v zápase na stranu Štětkovic. Mohlo být ještě hůř, neboť hned po vhazování se zmocnil puku Jan Cicák. Jeho střela pak zazvonila o tyčku naší branky. Zbytek třetiny už se pak proměnil v naší zoufalou snahu o vyrovnání. Nepomohla nám k němu však dvojnásobná přesilovka, ani závěrečná power play. Nadějně rozehraný zápas, jsme soupeři tentokrát doslova vnutili vyhrát.

Další Zápas sehrajeme v pondělí 20.9. proti nováčkovi první ligy, týmu Genemusic.