Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po delší odmlce se dostávám k rekapitulaci našich zápasů v základní části. Naposledy jsem se dostal k článku po zápase s Kačery. Pojďme si proto zbytek historicky nejúspěšnější základní části River Boys zhodnotit zápas od zápasu.

 

Olbramovice- Zvírotice

2:3

 

Zápas ve kterém se proti sobě postavili 2 nejproduktivnější hráči soutěže Petr Tylich a Radek Kutiš sliboval velmi zajímavou podívanou. Na úvodní branku Petra Votruby z první třetiny dokázal odpovědět ještě v první třetině Petr Tylich. Když pak ve druhé třetině Aleš Huml otočil skóre na 2:1, zdálo se, že soupeři odskočíme a dovedeme zápas do bezproblémového konce. Bohužel za lehkovážnost v obraně nás potrestal opět Petr Votruba a kdyby pak soupeř proměnil svoji 100% šanci mohlo utkání dopadnout všelijak. To se však nestalo a Franta Větrovský, ještě ve druhé třetině, rozhodl o našem těsném vítězství 3:2.

 

Zvírotice- Old Boys

12:1

 

Zápas proti rozpadajícímu se týmu starých pánů měl zcela jednoznačný průběh. To že skóre se zastavilo pouze na čísle 12 mělo jediné vysvětlení. Tím byl fantastický brankář Pavel Hájek, který si připsal nejeden vynikající zákrok. Branky v tomto zápase si připsali Karel Hřídel, 2x Jarda Střeska, Franta Větrovský, 2x Petr Tylich, 3x Lukáš Pejsar, Michal Šedivý, Patrik Eisenreich a kapitán Milan Hájek. Velice nešťastný zápas sehrál Lukáš Pejsar, neboť jeho třetí branka byla zároveň i 10. v zápase. Tato pro někoho štastná, pro někoho nešťastná náhoda určitě nezústane bez finančního postihu. Všichni se již těšíme, až dojde k zúčtování. O čisté konto nás v závěru připravil takřka nechytatelnou ranou Tomáš Vančura.

 

Zvírotice- DSK Daleké Dušníky

3:2

 

Zápas s Dušníky jsme dobře začali. Bohužel po solidní první třetině, kdy díky brankám Franty Kadiče a Petra Tylicha jsme získali vedení 2:0, jako by nastalo zatmění v hlavách našich útočníků, kteří absolutně přestali vypomáhat obráncům při rozehrávce. Tím prakticky přestala existovat hra dopředu. Soupeř se dostával čím dál častěji do přečíslení 2:1 a 3:2. Můžeme mluvit jen o štěstí, že soupeř dokázal snížit stav po 2 třetinách pouze na 1:2 zásluhou Tondy Švagra. Třetí třetinu jsem začali lépe, ale paradoxně branka Lukáše Pejsara na 3:1, jako by vrátila mužstvo zpět do útlumu. Naštěstí soupeř už nestihl víc než snížit na 3:2 po brance Ladislava Kobíka.

 

AHC Nový Knín- Zvírotice

3:7

 

 

Poslední zápas základní části byl nejen soubojem Zvírotic s Knínem, ale na dálku pak i souboj Petra Tylicha s Radkem Kutišem o vedoucí příčku v kanadském bodování poháru. Úvodní dějství jsme odstartovali dobře, neboť po dvou trefách Petra Tylicha jsme vedli 2:0. Do druhé třetiny však Ševci vstoupili jako vyměnění a po rychlé trefě Pepy Kadlece to bylo 1:2. Náskok se pak úplně rozplynul po brance Milana Žida. Jazýček vah na naší stranu pak posunul svou brankou Jarda Střeska. Využitá přesilovka Tomášem Kadlecem znamenala, že do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Závěrečná část byla dlouho vyrovnaná. O osudu zápasu rozhodla situace, kde naprosto přesně platilo známé, nedáš, dostaneš. Soupeř nejprve trefil tyč a z následného protiútoku skvěle hrající Milan Uhlík dal vítězný gól. Další branky pak ještě přidali Petr Tylich, Lukáš Pejsar a Karel Hřídel. Po zápase už pak propukla společná oslava s našimi fanoušky na počest vítězství v základní části. Šampaňské z rukou fanoušku přebral Franta Kadič, který v této funkci nahradil pro tento zápas absentujícího Milana Hájka.

 

Závěrem bych chtěl poblahopřát Petru Tylichovi, jakož to vítězi kanadského bodování. Velké poděkování pak patří všem fanouškům, kteří nám celou základní část fandili. Doufáme, že v play off se ještě společně dočkáme nějakého pěkného výsledku!