Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do prvního semifinále jsme nastoupili s velkým respektem, neboť soupeř, po příchodu svého nejlepšího hráče, Vládi Novotného, prohrál pouze jediný zápas. Tím bylo naše vzájemné utkání, ale i v něm prokázal tým Kačerů své nesporné kvality a obrovskou sílu.

Úvod zápasu se nám povedl. Dobře jsme bruslili a soupeře přehrávali. O první branku se svým důrazem postaral ve 3. minutě Lukáš Pejsar, když dokázal zakončit akci Aleše Humla a Franty Větrovského. Vedli jsme 1:0 a stále byli aktivnější. Soupeř kontroval pouze několika dalekonosnými pokusy, které většinou končily mimo naší branku. Ve 12. minutě pak po vyhrané buly Petra Tylicha, se dostal tváří v tvář před gólmana Příčov Aleš Huml a střelou pod vyrážečku získal pro náš tým dvougólový náskok. Do konce třetiny se už pak nic závažného nestalo, proto byl stav po první patnáctiminutovce 2:0 v náš prospěch.

Do druhé třetiny vlétli Kačeři jako vyměnění. Hned v prvním střídání se do samostatného úniku dostal Vláďa Novotný, ale svoji šanci neproměnil a z následného velkého závaru před naší brankou se puk podařilo vyhodit ven z obranné třetiny. Do další obrovské příležitosti se pak po špatné rozehrávce dostal opět Vladimír Novotný, ale svoji bombu poslal pouze do tyče naší branky. Tlak Příčov pokračoval. Do poloviny druhé třetiny jsme se jen s vypětím všech sil bránili nájezdům soupeře. Vysvobození přinesla až 23. minuta. V ní vystihl rozehrávku soupeře Petr Tylich a perfektní přihrávkou vyzval ke skórování Aleše Humla. Ten jeho nabídku přijal a vedli jsme 3:0. Od této chvíle se aktivita vrátila na naší stranu. Když pak stejná spolupráce zafungovala i v 10. minutě, bylo prakticky o vítězi prvního semifinále rozhodnuto. Ve 12. minutě pak vyslal Michal Bernard do brejku Karla Hřídele, který vyhrál bruslařský souboj s brankářem, a ač faulován, dokázal v pádu poslat kotouč po páté do branky Příčov. Po této brance došlo ke střídání v brance soupeře. Místo Jiřího Humhala nastoupil Jaromír Dvořák a svůj tým ještě do konce druhé třetiny dvěma vynikajícími zákroky podržel.

Do závěrečné třetiny jsme šli s cílem nepustit soupeře do zbytečných gólových dostihů. To se docela dobře dařilo i díky tomu, že i za jasného vedení jsme hráli velmi koncentrovaně a zodpovědně. Ve 33. minutě navíc Dan Suk našel před brankou Pavla Sedláčka, který na dvakrát dokázal zvýšit na 6:0. Na druhé straně se pak dostal do slibné šance Roman Chwastek, ale jeho střelu brankář chytil. V 37. minutě se pak rozevřel prostor ve středním pásmu před Michalem Šedivým, který po přejetí modré čáry napřáhl ke své pověstné ráně a zvýšil na 7:0. Zápas se už pak jen dohrával z povinnosti, neboť obě mužstva už za tohoto stavu spíše vzhlížela k středečnímu odvetnému zápasu. V závěru utkání si pak ještě první branku v letošním play off připsal Petr Tylich po asistenci Aleše Humla a upravil na konečných 8:0.

První zápas semifinále play off jsme tedy před velmi pěknou diváckou návštěvou zvládli nad očekávání dobře. Všem divákům, kteří nás přišli podpořit děkujeme a doufáme, že se ve stejném počtu dostaví i ke středeční odvetě, ve které už skutečně půjde doslova a do písmene o všechno.