Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před zápasem nás čekalo jedno velké překvapení. Do kabiny k nám zavítala delegace fanoušků, která nám poděkovala za dosavadní předvedené výkony. Předzápasový program pak zpestřil i ceremoniál, při kterém byl předán pohár za vítězství v základní části.

To že se v play off mažou jakékoliv úspěchy ze základní části se jasně ukázal hned úvod našeho vstupního zápasu do letošních vyřazovacích bojů. V první, vesměs velmi opatrné první třetině diváci branku neviděli. Naše akce většinou končili na perfektně pracující obraně Cetosu, když už se nějaký útok přeci jen povedlo zakončit, zakročil spolehlivě chytající Honza Svojtka. Na druhé straně své šance neproměnili Honza Dvořák a Jirka Veselý. První třetina tedy skončila 0:0.

Hned v úvodu druhé třetiny jsme dostali možnost hrát přesilovou hru. V té našel Petr Tylich Aleše Humla, který střelou bez přípravy z mezi kruhů otevřel skóre. Po této brance však převzal útočnou aktivitu Cetos. Po několika neúspěšných pokusech byl za svou snahu odměněn ve 21. minutě. Přihrávka Honzy Stočese našla Přemka Mlčocha, který střelou mezi nohy vyrovnal. Aktivita i po vyrovnávací brance zůstávala na holích soupeře. Žádnou ze svých šancí však proměnit nedokázal. Z našeho pohledu znamenala 2. třetina velké trápení. Neexistovala rozehrávka, při které útočníci vůbec nepomáhali obráncům. I přes tuto poměrně velkou herní krizi jsme do šaten odcházeli s jednobrankovým náskokem. Patrik Einsereich přihrál puk Frantovi Větrovskému, který v situaci jeden proti jednomu obešel obránce a naservíroval perfektně prvně jmenovanému, který nekompromisní střelou pod horní tyčku získal opět vedení v čase 29:56.

O přestávce mezi druhou a třetí třetinou jsme si měli v kabině hodně co říct. Dá se říct, že všichni si veškerou kritiku vzali k srdci, protože za třetí třetinu se dostali hráči Cetosu pouze ke 4 střeleckým pokusům. Naopak na naší straně velkou šanci neproměnil Milan Hájek a ke konci Franta Větrovský. Závěr utkání jsme pak zvládli takticky výborně, protože soupeře jsme nepustili ani k závěrečné power play.

První zápas čtvrtfinále play off jsme tedy s odřenýma ušima zvládli. Ve středu je však nutné vítězství potvrdit a to nebude vůbec jednoduché. Velké poděkování pak patří našim fanouškům, keří se na utkání sešli ve velice hojném počtu.