Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Úvod odvetného zápasu čtvrtfinále play off byl diametrálně odlišný od prvního. Oba týmy jako by zapoměly na defenzivní taktiku a hrály otevřený, divácky atraktivní hokej. Hned ve 3. minutě zafungovala osvědčená spolupráce Petr Tylich- Aleš Huml a druhý jmenovaný poslal náš tým bekhendovou kličkou do vedení. Když pak v 6. minutě Franta Kadič po přihrávce Karla Hřídele využil přesilovou hru, zdálo se, že cesta do semifinále nebude příliš trnitá. Opak však byl pravdou, protože hned po 2. brance zareagoval trenér Cetosu, Jirka Goryl, na situaci a sestavil úderný útok David Jurdák- Přemek Mlčoch- Honza Dvořák. Výsledek se dostavil velice rychle, neboť soupeř si ihned vytvořil velký tlak v našem obraném pásmu. Při signalizovaném vyloučení našeho hráče pak i David Jurdák snížil na 1:2 a drama pokračovalo. Stav vydržel do konce první třetiny, i když nutno říci, že šance na obou stranách byly.

Co se nepovedlo na konci třetiny první, se povedlo ihned v úvodu třetiny druhé. Nejproduktivnější hráč série, Aleš Huml, vybídl ke skórování Frantu Větrovského, který už neměl žádný problém střelou do prakticky prázdné, vrátit nám dvougólové vedení. Od půlky druhé třetiny pak soupeři, hrajícímu pouze na 2 pětky, očividně ubývali síly. Šance se tak rodily více na naší straně, bohužel bez gólového efektu.

Přestávka mezi druhou a třetí třetinou už vzhledem k vývoji zápasu nebyla tak bouřlivá jako v prvním zápase. Pouze jsme si připoměli, že ještě zbývá 15 minut, ale pokud budeme pokračovat v předváděné hře, nemůže se soupeř vrátit zpět do hry o postup.

Třetí dějství pak se pak odehrávalo ve stejném trendu jako závěr 2. třetiny. Více šancí na naší straně, opět bez gólového efektu. Soupeř se dostal do své velké šance až v 7. minutě, navíc to bylo paradoxně ve chvíli, kdy jsme hráli přesilovou hru. David Jurdák a po něm následně Přemek Mlčoch puk do branky dopravit nedokázali. 2 minbuty před koncem normální hrací doby Cetos odvolal brankáře, avšak dlouho se v pásmu udržet nedokázal. Naopak dvojice Lukáš Pejsar- Pavel Sedláček zcela nepochopitelně nedokázala dopravit puk do prázdné branky z bezrostřední blízkosti. Na tom, že po roce si opět zahrajeme semifinále, to však už to vliv mít nemohlo. Po vítězstvích 2:1 a 3:1 postupujeme mezi nejlepší 4 týmy poháru.

Na závěr bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří opět dorazili v hojném počtu a zároveň bych je rád pozvat na semifinálový duel proti týmu HC Kačeři Příčovy.