Jdi na obsah Jdi na menu
 


Se zpožděním bych se chtěl vrátit k našim dvěma předešlím zápasům. V sérii těžkých zápasů jsme nejprve pokračovali proti loňskému finalistovi a našemu semifinálovém přemožiteli Tatranu Stars. Zápas jsme začali výborně, protože po přihrávce Martina Náprstka otevřel skóre zápasu v přesilové hře Roman Králíček. O chvíli později pak opět v přesilové hře zvýšil skóre Franta Větrovský, kterému asistoval Petr Tylich. Dobrý dojem z první třetiny pak trochu pošpinila inkasovaná branka z hole Jana Hradila, který pár sekund před koncem zaskočil brankáře střelou z otočky.

Druhou třetinu soupeř přidal na vyšší rychlostní stupeň. Prakticky celou třetinu byl nastěhován před naší brankou. Z trvalého tlaku přišlo to co přijít asi muselo. Po zmatcích v naší obraně puk doputoval až k Jiřímu Pechačovi, který jej bez větších problémů dopravil do naší odkryté branky. Do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 2:2.

Třetí třetina pak navázala na dobrý výkon z třetiny první. Hned v první minutě svým drzým průnikem z pozabrány vrátil vedení na naší stranu Lukáš Pejsar. Když pak Milan Hájek přidal další branku v přesilové hře, zdálo se být rozhodnuto. Bohužel soupeř 3 minuty před koncem snížil při dvojnásobné přesilovce na 4:3. Těsné vedení už jsme však v závěru udrželi.

 

 

Povzbuzeni vítězstvím jsme nastoupili do dalšího zápasu proti jednomu z favoritů soutěže, týmu Rožmitálu. V první třetině jsme měli optickou převahu, kterou se bohužel nepodařilo vyjádřit gólově.

Druhou třetinu jsme nepochopitelně vypnuli. V 18. minutě otevřel skóre zápasu rožmitálský Michal Zajíček. Branka posadila soupeře na koně. Další branku mohl přidat Marek Zárybnický, ale jeho střela skončila pouze na tyči. Co se nepovedlu jemu, zařídil opět Michal Zajíček. 2. gól vstřelil ve 24. minutě. V té chvíli náš útok prakticky neexistoval, obrana jen s vypětím všech sil odolávala útokům Rožmitálu. Ve 44. minutě pak přetzížená obrana kapitulovala potřetí, střelcem byl tentokrát Vláďa Ochtábec. Když ještě v závěrečné minutě druhé třetiny zkompletoval, další naší hrubé chybě, hattrick Michal Zajíček, schylovalo se k pěknému debaklu. Nicméně vzpruhu přinesla branka Petra Tylicha, 5 sekund před koncem druhé třetiny.

Do třetí třetiny jsme vlétli jako vyměnění. Milan Hájek brankou hned ve 46. minutě přiživil naše šance na zvrat. Bohužel celá třetí třetina byla rozkouskována díky častým vyloučením na obou stranách. Kontaktní branku se nám i přes rozháranou hru podařilo vstřelit. Ve vlastním oslabení vyslal do samostatného úniku Petr Tylich Milana Uhlíka, který svůj bekendový blafák bezpečně proměnil. Do konce zbývalo téměř pět minut. Kýžený vyrovnávací gól se však již vstřelit nepodařilo. Naopak při hře bez brankáře přidal pátý gól v naší síti Marek Zárybnický a upravil tak na konečných 5:3, ve prospěch svého týmu.

Řekli po zápase:

Trenér Pavel Tylich: "Po první vyrovnané třetině, jsme propadli ve druhé 15 minutovce, kdy jsme nebruslili a nepřehrávali si. Ve třetí třetině jsem pak vyvinuli tlak a skóre snížili. Musím upozornit, že zápas se musí odehrát celý naplno."