Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Úvod odvetného semifinalového zápasu byl pro nás jako z říše snů. Ve 3. minutě zafungovala spolupráce Aleš Huml- Petr Tylich a prvně jmenovaný otevřel skóre zápasu. Když pak navíc ve stejné minutě Petr Tylich po přihrávce Franty Větrovského zvýšil na 0:2, stouply naše postupové akcie hodně vysoko. Skvělý úvod nás však jakoby vykolejil, neboť jsme upustili od stanovené taktiky a někdy až bezhlavě se vrhali ve třech hráčích do útoku. Ve 14. minutě pak přišel i trest. Vladimír Novotný nejprve vystřelil a odražený puk si před brankou našel Petr Hladký a střelou mezi nohy brankáře snížil na 1:2.

Druhá třetina začala opatrně. Náš tým se po domluvě trenéra Pavla Tylicha vrátil k zodpovědné hře dozadu. Tým Kačerů se dostal do velké šance až paradoxně při naší přesilové hře. Samostaný únik se však brankáři podařilo lapačkou zastavit. Tu samou přesilovku pak dokázal využít ve 24. minutě střelou těsně za modrou čárou Petr Tylich. Bylo to 1:3, nicméně hned o minutu později jsme byli vystaveni velmi těžké zkoušce. Nejdříve byl vyloučen Michal Šedivý za držení. Při následném vhazování v našem obranném pásmu předčasně vystartoval Aleš Huml a byl sudím poslán na 2 minuty na trestnou lavici za zdržování hry. Tým Kačerů rázem dostal možnost hrát 2 minutovou přesilovou hru 5 proti 3. V ní se díky perfektní práci bránící trojce hráčů soupeř vzmohl pouze na jednu střelu. Tu ale vyslal Vláďa Novotný vysoko nad bránu. To byl asi zlomový moment tohoto zápasu. Do kabin jsme šli s 2 brankovým náskokem.

Závěrečnou část jsme začali opět výborně, neboť hned ve 31. minutě Franta Větrovský přihrál Petru Tylichovi, který střelou z mezikruhů zkompletoval hattrick. Tento gól nám dodal velký klid na naše hokejky. Zdálo se, že soupeř už zápas dohrává pouze z povinosti. Několik našich šancí pochytal spolehlivě chytající Jarda Dvořák. Jiskřičku naděje pro Kačery pak přeci jenom ve 40. minutě, při přesilové hře, vykřesal Petr Hladký, který si sjel na přihrávku Vladimíra Novotného a snížil na 2:4. Jenže závěrečné slovo si nevzal nikdo jiný, než nejlepší hráč zápasu, Petr Tylich, když po přihrávce patrika Einsenreicha pečetil na konečných 2:5. Po této brance vypuklo obrovské nadšení jak na ledě, tak i na střídačce.

Další sérii jsme tedy úspěšně zvládli. V sobotu už nás čeká závěrečný, bonusový zápas sezóny proti týmu Staré Gardy Štětkovice. Tímto bych chtěl jménem celého týmu pozvat všechny naše příznivce, aby nás přišli do tohoto zápasu opět povzbudit. Bude se určitě na co koukat, neboť se mezi sebou utkají 2 nejlepší celky letošního poháru. Úvodní buly je naplánováno na 17. hodinu. Hraje se nezvykle 3x 20 minut.