Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Po 6 měsíční přestávce se opět rozbíhá kolotoč zápasu soutěže ,,O pohár starosty města“. Prvním naším soupeřem bylo mužstvo HC Bubáci Chlum.

Od úvodních minut se hrálo velmi opatrně. Bylo vidět, že obě mužstva mají v úvodu sezóny problémy s kombinací. Do první šance se dostal až v 9. minutě Patrik Einsenreich, jeho střela však skončila pouze na tyči branky Bubáků. O úvodní branku sezóny se ve 13. minutě postarala dvojice Milan Hájek- Petr Tylich, když druhý jmenovaný po 9 sekundách potrestal vyloučení soupeře. Druhý uklidňující gól přišel v 15. minutě. Patrik Einsenreich se opakovaně dostal ke střele z bezprostřední blízkosti a zvýšil na 2:0. Ještě před přestávkou se do 2 slibných příležitostí dostal soupeř, ale ani jednu  proměnit nedokázal.

Druhá třetina se nesla ve znamení urputného boje. Ani jednomu mužstvu se nedařilo zvládnout alespoň 3 přihrávky v řadě, na čemž měla i nemalý podíl špatná kvalita ledu ve 2. třetině. Aktivnější v prostřední části hry byl přeci jenom soupeř, který vyslal více střeleckých pokusů na naší branku. Z naší strany stojí za zmínku snad jen pohotová střela ze vzduchu Fandy Kofroně, která však skončila pouze na boční síťce. Stav po dvou třetinách byl tedy stále 2:0.

Ve třetí třetině se díky úpravě zlepšila kvalita ledové plochy. Kvalitu hry to však příliš neovlivnilo. Hra se nejvíce odehrávala ve středním pásmu. Zápas se chýlil ke svému konci a náš tým měl neustále 2 góly navrch. Až přišla pro Chlum doslova tragické 44. minuta ve které se postupně trefili Petr Tylich, Aleš Huml a Martin Náprstek. Výsledek byl vzhledem předvedené hře pro Bubáky až příliš krutý.

Závěrem je potřeba zmínit, že k bezproblémovému průběhu zápasu přispěli svým rozhodováním oba rozhodčí. Už příští sobotu sehrajeme další utkání proti týmu HC Blackmilk Sedlčany.

 

Řekli po zápase:

 

 

 

 

Pavel Tylich: „ Utkání se po našich 2 vstřelených gólech vyvíjelo příznivě. Od druhé Třetiny jsme zapadli do podprůměru, ale soupeř také, což pokračovalo až do konce zápasu. Musíme se ještě hodně sehrát a zlepšit.“


 

Martin Náprstek: „ Bylo znát že nejsme sehraní, ale od začátku jsme měli navrch. Dvou gólový náskok jsme udrželi, i když zejména v obranné třetině jsme měli občas problémy. Závěr zápasu se nám opravdu povedl.“


 

 

 

 

Petr Tylich: „ Proti houževnatému soupeři jsme se těžko prosazovali. Byla vydět velká nerozehranost. Rozhodla až třetí branka, po níž soupeř rezignoval a my přidali další dva góly.“