Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další vydřené vítězství

12. 10. 2010

 

Dalším zápasem pro nás pokračoval letošní pohár. Soupeřem nebyl nikdo jiný, než podle letošních výsledků hrůzu nahánějící tým Kačerů. Příčovy proplouvají letošní sezonou naprosto suveréně. Naposledy jejich formu odnesl tým Štětkovic, kterého Příčovy přejely jednoznačně 7:3.

I na nás Kačeři vlétli s vervou. V první šanci se po naší chybě ocitl Vladimír Novotný, ale jeho střelu brankář kryl a stejně dobře si vedl i při pokusech Davida Kabyla. Náš tým však postupně získával pevnou půdu pod nohama. Soupeře se dařilo držet v uctivé vzdálenosti od naší branky, i díky dobře zvolené taktice trenéra Pavla Tylicha, který se rozhodl pokrýt nejnebezpečnější útok soupeře naší nejúdernější formací. Do 11. minuty jsme prakticky nedokázali vystřelit na soupeřovu branku, když se to však poprvé podařilo Petru Tylichovi, byl z toho hned vedoucí gól. Tento gól posílil naše sebevědomí a ujistil nás, že se s Příčovy nechá hrát.

Druhou třetinu jsme už přidali k dobré obraně i větší odvahu směrem dopředu. Několikrát zkoušel pozornost brankáře útok Aleš Huml, Petr Tylich, Franta Větrovský ale ani oni, ani nikdo jiný branku vstřelit nedokázal. Na druhé straně si Luboš Pitra najel mezi obránce a jel sám na brankáře, svůj nájezd však neproměnil. Následný nápor pak uťal až faul Patrika Einsenreicha. Ale i toto oslabení, stejně jako několik dalších jsme ubránili a i díky tomu se po 30 minutách odcházelo do šaten stále za stavu 1:0 v náš prospěch.

Třetí třetina byla stále ve znamení naší pozorné hry v obraně. Kačeři se prakticky nedostali do souvislejšího tlaku. Naopak po našich střelách 2 krát zazvonilo břevno. Čas se chýlil ke konci a naše šance na cenný skalp se každou minutou zvyšovala. Když navíc Michal Šedivý ve 41. minutě vyzval ke skórování Milana Hájka a ten s touto pobídkou nepohrdl, zdálo se být rozhodnuto. Ovšem chvíli po rozehrávce byl po souboji u mantinelu vyloučen Lukáš Pejsar. Sedmé oslabení v zápase už jsme ubránit nedokázali. Joanis Dalas dokázal nezištně přihrát Pavlu Spilkovi, který i s přispěním brusle našeho obránce dokázal snížit. Stav 2:1 jsme však už dokázali ubránit i přes soupeřův pokus o závěrečnou power play.

Je tedy vidět, že po špatném vstupu do soutěže se tým pomalu dává dohromady a potvrdit svou formu se pokusí v dalším zápase proti Olbramovicím.